News  | 
12.10.2017 / 
Trafic Media
Galerie foto/video
8

Insotita de Gala PRIA Romanian Farmers, unde fermierii romani au fost premiati anul acesta la Bucuresti pe 28 septembrie 2017, Conferinta PRIA Agriculture - care a reunit peste 200 de participanti (fermieri, reprezentanti ai autoritatilor si companii care activeaza in agricultura si in domenii conexe) - reprezinta o platforma de dezbatere intre actorii care isi desfasoara activitatea in acest sector caruia UE ii aloca un buget mare si o atentie deosebita. De aceea, Politica Agricola Comuna (PAC) consolideaza competitivitatea si sustenabilitatea agriculturii din UE prin acordarea de plati directe fermierilor, prin masuri de piata, si finanteaza programele de dezvoltare a zonelor rurale din Comunitate. In tara noastra agricultura joaca un rol extrem de important, insa inca e posibila o crestere, potentialul Romaniei fiind foarte mare.
 

Cum va arata PAC dupa 2020 a fost unul dintre subiectele principale din cadrul evenimentului. Ministerul Agriculturii, impreuna cu fermierii ar putea sa stabileasca ce este mai bine pentru Romania si sa obtinem astfel cresterea subventiilor din fonduri europene pentru fermierii de la noi.
Aproape 20 de miliarde de euro urmeaza sa fie investite in agricultura romaneasca si in zonele rurale pana in 2020 prin intermediul PAC, dar de la an la an pagubele create de porcii mistreti in culturile agricole sunt in crestere. Pierderile inregistrate la porumb din cauza lor in 2017 sunt intre 465 si 775 de euro la hectar. Astfel, la culturi compromise pe suprafete de la 1.000 pana la 5.000 de ha, rezulta un randament scazut cu circa 30% pentru culturile de porumb din Romania, iar zeci de milioane de euro sunt pierdute anual pentru ca nu exista o legislatie clara care sa prevada despagubiri in astfel de situatii.
In cadrul evenimentului a fost prezentat si proiectul „Gusturi Romanesti de la gospodari” al Mega Image, care continua pentru al cincilea an consecutiv si aduce legume cultivate sustenabil in toate magazinele.
PRIA Agriculture

,

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or