Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

16.753 de vehicule controlate in Germania, din care 9.998 de sanctiuni

Camioanele care au tranzitat Germania, pe unele dintre cele mai aglomerate autostrazi, au avut surpriza sa fie verificate de filtrele de control realizate de politie, Oficiului Federal pentru Transport Rutier din Germania (Das Bundesamt für Güterverkehr – BAG) si Autoritatea Vamala, ca parte a programului „Siguranta. Mobilitate. Viata“, desfasurat la nivel national.

In urma controalelor, concluzia autoritatilor a fost ca a crescut masiv prezenta flotelor detinute de companiile est-europene pe pietele vestice si, din pacate, a scazut dramatic nivelul de calificare a soferului, ceea ce reprezinta un potential pericol pentru siguranta in trafic. Observatiile au fost facuite in urma controalelor realizate pe autostrada A4, in apropiere de Aachen. Cele mai frecvente probleme identificate au vizat arimarea incorecta a incarcaturii, urmate de nerespectarea perioadei de condus si odihna. Au existat chiar si suspiciuni de utilizare a unui permis fals. 70-80% dintre camioanele controlate detineau placute de inmatriculare straine. In cele cinci ore de control au fost aplicate sanctiuni in valoare de 8.000 de euro pentru doar 32 de camioane/soferi.
La finalul verificarilor s-a constatat ca din 16.753 de vehicule controlate au fost detectate 9.998 de incalcari ale legii. Aproximativ in 50% dintre vehicule au fost sanctionate pentru abateri multiple.
Conform raportului, au fost 4.230 de cazuri de depasire a vitezei, urmate de depasirea perioadei de condus si odihna in 1.629 de cazuri. 1.029 de sanctiuni au fost aplicate pentru arimarea incorecta a marfurilor, iar alte 1.087 pentru nementinerea distantei fata de vehiculul din fata. 655 de camioane nu au mai primit acordul de a-si continua cursa.

Articole similare

Ad