AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad

CTP, partener pentru IB Cargo și Maersk, care vor opera noul depozit IKEA

CTP a fost desemnat partenerul dezvoltator al joint venture-ului unic dintre IB Cargo și Maersk, care urmează să opereze DC-ul IKEA Supply AG, în cea mai mare clădire din România, situată în incinta ctPark Bucharest West. Noul depozit va avea 75.000 m².

CTP România, lider de piață în domeniul dezvoltărilor industriale, cu o suprafață totală construită de peste 1.250.000 m², este dezvoltatorul ales să realizeze una dintre cele mai mari tranzacții încheiate la sfârșitul anului trecut în România: un depozit de top, de 75.000 m², în cel mare parc logistic din țară, ctPark Bucharest West. Operațiunea face parte dintr-un proces lung și complex, care a durat aproape un an până la definitivare, dar care se conturează într-un proiect de mare succes și deplin funcțional până la mijlocul anului viitor. Clădirea, deja ridicată, urmează să fie finalizată de către CTP până la sfârșitul acestui an, în timp ce setarea cadrului pentru desfășurarea operațiunilor de către IB Cargo și Maersk va mai dura câteva luni.

„Ne bucurăm să facem parte din acest proiect mult dorit și de către alți jucători din industria noastră. Avem un produs excelent, iar clienții noștri, IB Cargo, Maersk și, de asemenea, IKEA Supply AG, companie multinațională cu standarde foarte ridicate, ne confirmă acest lucru prin alegerea făcută. Clădirea noastră ce deține certificarea BREEAM „very good” și dedicarea echipei au fost foarte apreciate, iar acum facem tot posibilul pentru a livra în conformitate cu așteptările clienților noștri”, a declarat Ana Dumitrache, Country Manager CTP.

Centrul de distribuție ocupă aproximativ două treimi din cea mai mare clădire de logistică din România din cadrul ctPark Bucharest West: 75.000 m² din 140.000 m². Deoarece toate clădirile CTP sunt construite la un standard „very good” BREEAM 2014 și dețin un rating EPC „B” minim, și noua clădire va integra toate caracteristicile necesare în vederea certificării. CTP România va realiza acest lucru datorită izolației energetice de top și a iluminatului cu LED-uri, facilităților de încărcare electrică, recirculării apei, utilizării luminii naturale în depozit și în toate spațiile de birouri.

„Noua clădire va fi o extensie a celor mai bune lucrări ale noastre: o clădire unică, multifuncțională, perfect amplasată, cu acces direct la A1, care permite partenerilor noștri de la IB Cargo și Maersk să fie flexibili și să ofere cele mai bune soluții pentru clienții lor”, a declarat Andrei Koszti, Regional Commercial Manager CTP.

ctPark Bucharest West:

  • Suprafața totală a parcului: 241,2 ha
  • Locație: Autostrada A1, km 23
  • Suprafața totală construită: 600,000 m² până la sfârșitul anului 2020
  • În construcție: 160.000 m²
  • Construcții planificate: 510.000 m²

Calendar construcție ctPark Bucharest West:

  • Start în 2015: primii 100.000 m² cumpărați de CTP ca proiect de operare
  • 2017 – finalizați primii 90.000 m²
  • 2018 – livrări suplimentare – 110.000 m²
  • 2019 – realizați 88.000 m²
  • 2020 – finalizați 56.000 m² și alți 160.000 m² vor fi gata la sfârșitul acestui an

Articole similare

Ad