Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

82 de inovatii, 7 castigatori (II)

Asa cum v-am anuntat in numarul trecut al revistei, continuam prezentarea sistemelor inscrise in competitia Trailer Innovation, oferindu-va acum detalii despre categoriile Componente si Smart Trailer, unde trofeele au fost obtinute de HBN Teknik, pentru suspensia FRP, respectiv Haldex, pentru sistemul de management al flotei Fleet.

Dupa ce in numarul din septembrie v-am prezentat inovatiile inscrise in concurs la categoriile Sasiu, Concept si Caroserie, continuam acum cu cele de la Componente si Smart Trailer, iar in noiembrie cu Mediu si Siguranta.


AIRpipe – prelata laterala pentru basculante si semiremorci cu podea rulanta
Sistemele electrice de acoperire care sunt deja pe piata sunt impinse in lungime peste bena, in vreme ce Revoplan este conceput ca o prelata laterala care se deschide singura de pe panoul peretelui lateral, deci se poate rula, si este destinata caroseriilor basculabile si semiremorcilor cu podea mobila.
Solutia dezvoltata de AIRpipe este un sistem complet cu dimensiuni universale de instalare care necesita doar o mica pregatire a vehiculului. Utilizand un sistem plug-in, traversele sunt atasate vehiculului, ceea ce permite o asamblare usoara, dar si – daca este necesar – o demontare usoara a arcurilor plafonului. Conexiunea electrica necesita un curent de intensitate redusa (20 mA), care poate fi furnizat de sistemul electric de bord.
Revoplan poate fi operat utilizand un motor electric sau de la sol, cu o manivela. In acest mod, riscul de accidente pentru personalul din exploatare este in mare masura exclus, iar timpul pentru inchidere/deschidere, redus.
O combinatie intre o parghie pivotanta si un brat telescopic permite operarea motorului electric si prin intermediul cilindrilor hidaulici de pe peretele frontal. Pentru a asigura o operare si o conducere in siguranta, incuietorile, actionate pneumatic, lucreaza independent de motor, avand un efect de blocare a prelatei pe arborele pe care se infasoara.

Allsafe Junfalk – dispozitive de asamblare si de fixare
Kerl este prima familie modulara de dispozitive de fixare (pentru sistemul AJ si orificiile sinelor de ancorare) realizata in Germania.
Cu doar cateva module simple pot fi create sisteme de asamblare pentru 16 aplicatii diferite – variind de la un punct de fixare pana la fixarea cardanica a unui scaun cu rotile sau solutii personalizate, prin intermediul asamblarii modulare a unor componente existente deja in familia de produse.
Este garantata o calitate superioara a componentelor chiar si pentru serii mici de productie, deoarece toate partile simple sunt realizate intr-un proces strict controlat pentru volume mari.

Carrier Transicold – unitate frigorifica Vector 1550 pentru remorci cu E-drive
Vector 1550 cu E-Drive, patentat Carrier, cu o capacitate de racire de 14.800 W, corespunde provocarilor din industria transportului frigorific, asigurand un consum redus de energie, o performanta imbunatatita privind protectia mediului si o protectie maxima a …

Articole similare