Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

SGS finalizează evaluarea de dublă materialitate în conformitate cu Directiva CSRD

SGS devine prima companie din sectorul TIC (Testare, Inspecție, Certificare) care finalizează evaluarea de dublă materialitate conform Directivei de raportare a sustenabilității corporatiste (CSRD), subliniind angajamentul său față de transparență și responsabilitate într-un peisaj preocupat tot mai mult de sustenabilitate.

CSRD își majorează semnificativ volumul informațiilor pe care companiile trebuie să le publice cu privire la elementele relevante de materialitate financiară și de sustenabilitate.

Matricea de dublă materialitate oferă un ghid clar pentru companii în dezvoltarea unui sistem de sustenabilitate aliniat cu cerințele Directivei.

„Sustenabilitatea este o parte esențială a identității noastre. Această piatră de hotar reflectă angajamentul nostru pentru un viitor sustenabil, creând impacturi pozitive pentru părțile interesate și pentru lumea în care trăim.”, a declarat Ariel Bauer, Vicepreședintele Grupului, Relații cu Investitorii, Comunicații și Sustenabilitate.

SGS oferă un portofoliu diversificat de servicii care acoperă șase axe principale, inclusiv Practici Sustenabile de Afaceri, Energie Sustenabilă, Infrastructură și Construcții Sustenabile, Viață Sustenabilă, Producție Sustenabilă și Utilizarea Sustenabilă a Resurselor Naturale.

Practici Sustenabile de Afaceri

SGS demonstrează angajamentul său față de practici sustenabile de afaceri, oferind o gamă variată de servicii care includ consultanță și certificare în domeniul Managementului Continuității Afacerii (BCMS), Servicii Digitale și Productivitate, Educație, Etică și Politici Sociale, Responsabilitate Socială, Servicii ESG, Finanțe Sustenabile și Management Sustenabil de Risc.

Responsabilitatea socială devine un pilon esențial al raportării de sustenabilitate, SGS implicându-se activ în acest domeniu prin identificarea aspectelor și îmbunătățirea efectuării de audituri sociale conform schemelor agreate de diverse industrii, precum SMETA, amfori BSCI, FSSC 24000, sau prin utilizarea schemei proprii RSCA (Responsable Supply Chain Assessment).

Totodată, SGS completează gama de instrumente disponibile pentru evaluarea și îmbunătățirea performanței sociale prin oferirea serviciului de certificare conform standardului ISO 37001. Acest standard ajută organizațiile să identifice și să combată corupția, promovând o cultură anti-mită prin cerințele pentru implementarea unui sistem de management anti-mită (ABMS). În plus, pentru companiile angajate în dezvoltarea unui sistem de sustenabilitate conform CSRD, SGS a pregătit o serie de servicii ESG (Environmental, Social and Governance).

Evaluarea aspectelor materiale (Materiality assessment). SGS identifică și evaluează aspectele materiale în cazul companiei în funcție de criteriile de relevanță, oferind matricea acestora.

ESG Health Check. SGS a creat o schemă de audit pentru a măsura eficient performanța de mediu, socială și de guvernanță a unei companii, a unui lanț de aprovizionare sau a unui portofoliu de investiții. Acest serviciu oferă o poză obiectivă a managementului și riscurilor ESG, pentru a ajuta o companie să facă următorul pas.

Analiză GAP ESG. Acesta este un serviciu de consultanță care include realizarea matricei aspectelor materiale și evaluarea modului în care compania dumneavoastră gestionează aceste aspecte materiale.

Certificare ESG. Un serviciu de certificare ce se adresează companiilor cu maturitate în gestionarea aspectelor materiale, care a parcurs toți pașii pentru a se alinia cerințelor CSRD și își doresc o validare independentă, recunoscută global.

Experții SGS sunt disponibili pentru suport specific oricărui tip de companie, în funcție de strategia de sustenabilitate, pentru a atinge performanțele dorite în materie de sustenabilitate.

Energie sustenabilă

SGS adresează, prin serviciile sale, optimizarea activității și audit energetic, dar oferă și scheme pentru clădiri verzi și certificare ISO 50001 (Sistem de Management al Energiei). Infrastructură și Construcții sustenabileSGS ajută la asigurarea integrității, siguranței și fiabilității activităților, clădirilor și echipamentelor, adoptând abordări sustenabile ale infrastructurii, transportului și operațiunilor comerciale.

Pentru clădiri, SGS testează materialele de construcție înainte de lansarea proiectului, se asigură de siguranța șantierului, testarea siguranței la incendiu și certificarea clădirilor ecologice. Excelenţa în Proiectare pentru Îmbunătăţirea Eficienţei (Excellence in Design for Greater Efficiencies – EDGE) este o inovație a International Finance Corporation (IFC). De asemenea, ajută dezvoltatorii imobiliari să creeze clădiri eficiente din punct de vedere al utilizării resurselor, rapid, ușor și la prețuri accesibile. Reprezintă următoarea generație de certificare de mediu, care încorporează un instrument de proiectare capabil să dovedească sustenabilitatea financiară la realizarea construcţiilor verzi.

EDGE poate evalua impactul economic și de mediu al proiectelor de clădiri și poate calcula eficiența energetică și a utilizării apei pentru scenariul de bază (construcție în conformitate cu practica standard / tipică), putând fi apoi folosită pentru a calcula costurile marginale și operaționale, în domeniul eficienței energetice și a utilizării apei. Pentru un transport sustenabil, serviciile SGS testează și verifică emisiile vehiculelor, calitatea combustibililor consumați și siguranța electronicelor de la bord.

Producție sustenabilă

SGS vine în întâmpinarea industriilor printr-o gamă de soluții care permite organizațiilor să evalueze proiectarea și fabricarea unor produse sigure și sustenabile.

De la audituri de certificare (ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000/ FSSC 22000, IATF 16949) și evaluări ale furnizorilor, până la platforme care descoperă, analizează și își monitorizează furnizorii, componentele și facilitățile de-a lungul lanțului de aprovizionare, soluțiile SGS ajută organizațiile să-și poată demonstra trasabilitatea și sustenabilitatea.

Utilizarea sustenabilă a resurselor naturale

SGS ajută la implementarea proceselor operaționale sustenabile conforme cu reglementările, de-a lungul întregului ciclu de viață al produselor, sporind în același timp productivitatea, calitatea și încrederea consumatorilor. Serviciile SGS acoperă agricultura și pescuitul, silvicultura, combustibilii fosili, activitățile de minerit, testarea solului și prezervarea apei și a solului.

Pentru silvicultură, soluțiile FSC™, PEFC™, CFCC și UE de reglementare a lemnului permit organizațiilor să ofere date de trasabilitate și certificare, atât pentru managementul pădurilor, cât și pentru lanțul de custodie.

În cazul managementului solului, soluțiile sunt menite să reducă potențialul de expunere umană la contaminanții din sol, fie prin ingestia directă, inhalarea sau absorbția prin piele. Folosind tehnologie de ultimă oră pentru a produce date precise și fiabile, experții SGS în analiza solului pot testa probele de sol pentru o gamă largă de analiți.

Viață sustenabilă

Folosind cea mai vastă rețea de laboratoare independente la nivel global, experții SGS permit organizațiilor să livreze produse alimentare sigure, sustenabile, care protejează brandurile și întăresc încrederea consumatorilor.

În ceea ce privește sănătatea și starea de bine (wellbeing-ul), SGS oferă expertiza și resursele necesare organizațiilor pentru a naviga prin specificul complex al științelor sănătății și îngrijirii personale, optimizând în același timp sustenabilitatea afacerilor și a mediului.

În România, din 1922

SGS și-a început activitatea în România în 1922, în portul Dunărean Brăila, pe acea vreme fiind al doilea port în comerțul cu cereale la nivel mondial, după Chicago. Societatea a activat în țară până în 1947, Jacques Salmanowitz – Société Anonyme Roumaine de Surveillance. În anul 1992 și-a reluat activitatea în România prin înființarea SGS România cu sediul în București.În prezent, SGS este liderul național privat în furnizarea serviciilor de inspecție, certificare, verificare și testare, oferind încredere oamenilor, organizațiilor și guvernelor.

Prin cele cinci divizii de afaceri, SGS furnizează servicii principalelor sectoare economice, așa cum agricultura și sectorul alimentar, petrol, gaze și chimie, sectorul minerale, transporturi, mediu și securitate în muncă, industrie, construcții, energie și utilități. SGS România are birouri și laboratoare în toată țara – Brăila, Constanța, Craiova, Cluj-Napoca, Drobeta Tr. Severin, Galați, Iași, Pitești, Ploiești, Slatina, Tg. Jiu, Timișoara și altele.

Articole similare

Ad