Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dacia, un milion de vehicule produse cu motorizare mixtă benzină și GPL

  • Foto: Dacia

Dacia a atins pragul de 1.000.000 de vehicule produse cu motorizare mixtă benzină și GPL din 2012. În prezent, marca a ajuns liderul necontestat al pieței GPL la nivel european, fiind singurul constructor care oferă, sub emblema ECO-G, motorizări cu carburație mixtă benzină și GPL pe ansamblul gamei sale de modele termice.

Soluția, creată de inginerii români pentru a îmbunătăți eficiența și a reduce impactul asupra mediului, este integrată complet în uzină, toate specificitățile versiunilor ECO-G fiind prevăzute în dezvoltarea vehiculelor încă din faza inițială de proiectare a modelelor.

Vehiculele Dacia care funcționează pe GPL emit, în medie, cu 10% mai puțin CO₂ decât cele echipate cu motorizări pe benzină echivalente. În 2024, motorizările ECO-G reprezintă 35% din vânzările Dacia în România, cu Logan având cea mai mare pondere a comenzilor pentru motorizarea cu carburație mixtă (55%), urmat de Sandero & Sandero Stepway (48%) și Jogger (44%).

Pe plan internațional, principalele piețe pentru Dacia ECO-G sunt Italia, Franța, Germania, Spania și Polonia. Cele 1 milion de vehicule ECO-G produse au prevenit emiterea a 1 milion de tone de CO₂, echivalentul absorbției anuale de CO₂ care nu au ajuns în atmosferă* a unei păduri de dimensiunea Bucureștiului.

*calcul pentru 100.000 km parcurși de fiecare vehicul în regim GPL.

Articole similare

Ad