Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Întreruptorul miniatural ABB: 100 de ani de siguranță electrică pentru o tranziție energetică verde

  • Foto: ABB

ABB sărbătorește 100 de ani de la introducerea primului întreruptor miniatural (MCB), care a revoluționat protecția circuitelor electrice. De-a lungul acestui secol, MCB-ul a evoluat pentru a răspunde nevoilor de sustenabilitate ale viitorului. Cu aproape un sfert din totalul incendiilor care au loc în clădiri rezidențiale, MCB-ul a revoluționat siguranța locuințelor și a adus siguranță electrică în infrastructura feroviară, fabrici, clădiri comerciale și centre de date. Aceste dispozitive detectează defecțiunile electrice, precum scurtcircuitul și suprasarcina, deconectând circuitul în doar 10 milisecunde, de 10 ori mai repede decât o clipire de ochi.

Dispozitivele pot fi resetate rapid și ușor, fără a necesita înlocuire. În contextul tranziției către un viitor net zero, gradul de electrificare crește și se integrează surse de energie regenerabilă diversificate. Aceste dispozitive de la ABB gestionează sarcini electrice mai mari și variațiile furnizării și cererii de energie. Totodată, oferă siguranță electrică pentru panouri solare, pompe de căldură, vehicule electrice și protecție împotriva defectelor, tot astfel și curenți reziduali, supratensiuni, curenți de punere la pământ și arcuri electrice.

„Portofoliul nostru orientat spre viitor se concentrează pe obținerea eficienței energetice și pe practici transparente și durabile. De asemenea, ne concentrăm pe instalarea ușoară, care este foarte valoroasă atunci când ne confruntăm cu lipsa forței de muncă calificate. Prin modelele noastre compacte, modulare și flexibile, permitem modernizarea clădirilor și integrarea surselor de energie regenerabilă, în mod rapid și în siguranță. Acest lucru joacă un rol esențial în asigurarea dezvoltării în siguranță a comunităților, orașelor și peisajelor urbane durabile și moderne ale viitorului nostru.”,

a declarat Aldo Sciacca, Directorul pentru Distribuția Energiei de la Divizia Clădiri Inteligente a ABB Electrificare.

Dispozitivele moderne de protecție permite clădirilor noi și vechi din întreaga lume să devină mai sigure, mai inteligente și mai durabile. Mai mult, designul compact oferă modernizarea chiar și în clădirile istorice, unde spațiul este limitat. Structurile din lemn ale multor clădiri importante sau istorice, cum ar fi morile de vânt Kinderdijk Windmills din Olanda și Catedrala Aachen din Germania, sunt vulnerabile la pericolele electrice ce pot provoca incendii. Sistemele electrice din aceste situri UNESCO au fost echipate prin instalarea unor dispozitive de protecție compacte, precum dispozitivele de detecție a arcului electric Arc Fault Detection Devices (AFDDs) și întreruptoarele de curent rezidual cu protecție la supracurent Residual Current Circuit Breaker with Overcurrent protection (RCBO), protejând astfel aceste repere culturale pentru secolele următoare.

Articole similare

Ad