Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler Truck demonstrează la IAA că și camioanele pe hidrogen sunt o opțiune

Daimler Truck expune la IAA Transportation nu numai camioane pur electrice cu baterii, ci și modele pe bază de hidrogen, pe care le consideră, de asemenea, o soluție adecvată pentru decarbonizarea transportului greu pe distanțe lungi.

Prototipul Mercedes-Benz GenH2, omologat deja pentru circulația rutieră, a parcurs anul trecut 1.047 km prin Germania, în condiții reale, cu o singură alimentare cu hidrogen lichid.

Iar după o fază de testare riguroasă pe pistă și pe drumuri publice, cinci camioane GenH2 au ajuns într-un stadiu avansat de dezvoltare și au început să fie utilizate recent în diverse aplicații, în flotele primilor clienți: Air Products, Amazon, Holcim, INEOS și Wiedmann & Winz.

Testul va dura aproximativ un an și va ajuta departamentul de dezvoltare din cadrul Daimler Truck să obțină informații valoroase despre comportamentul camioanelor alimentate cu hidrogen lichid și despre cerințele specifice ale clienților, care să fie luate în considerare pentru dezvoltarea în serie.

Martin Daum, CEO Daimler Truck, subliniază faptul că în ultimii ani compania a demonstrat că este pe drumul cel bun cu strategia sa de sustenabilitate bazată atât pe camioane și autobuze electrice, cât și pe GenH2 pe hidrogen, cele două tehnologii având fiecare meritele ei și clienții având nevoie de ambele. “De aceea ne trebuie un impuls și mai puternic din partea politicii și a sectorului energetic, în special în ceea ce privește tehnologiile pe bază de hidrogen, astfel încât, pe lângă vehicule, să poată fi creată infrastructura corespunzătoare și să se poată ajunge la un cost avantajos pentru clienții noștri.”

Articole similare

Ad