Ford va reluat, incepand de luni, 4 mai, gradual, productia de vehicule si motoare la principalele sale uzine din Europa, inclusiv la Craiova, unde activitatea se va relua in mod etapizat, intr-un singur schimb de lucru, atat in Sectia de Productie Vehicule, cat si in cea de Productie Motoare.
Conform unui comunicat al Ford Romania, angajatii sunt anuntati de supervizorul/team leader-ul lor daca este cazul sa vina la munca. Persoanele care nu vor veni la munca vor ramane in somaj tehnic, in baza unei decizii formale. „Compania a pregatit un pachet cuprinzator de masuri, dar, mai presus de toate, face apel la simtul de responsabilitate si disciplina al angajatilor pentru buna si corecta implementare a acestora”, se mentioneaza in comunicat. La fiecare poarta de acces vor fi instalate dispozitive de scanare a temperaturii pentru a identifica persoanele care au febra, acestora nefiindu-le permis accesul in uzina. Totodata angajatii vor trebui sa completeze zilnic un formular online de autoevaluare a sanatatii si daca raspunsul este da la toate intrebarile, atunci ei poate veni la serviciu. „Daca raspunsul este da la una (sau mai multe) dintre intrebari, angajatul nu poate veni la serviciu si va primi informatii suplimentare pe care trebuie sa le urmeze”. De asemenea, angajatii sunt rugati sa pastreze o distanta de cel putin 2 metri fata de cei din jur si sa evite formarea unor grupuri mai mari de trei persoane si sunt sfatuiti sa nu cumpere alimente neambalate. Cantinele din sectii, automatele, bucatariile unde se prepara mancarea si facilitatile din zona de odihna (frigidere, cuptoare cu microunde) nu vor fi puse in functiune. Cu toate acestea, chioscurile din interiorul uzinei vor fi redeschise.
Ford mai spune ca a contactat furnizorii de transport interni si externi si le-a comunicat sa asigure suficiente autobuze/tramvaie pentru transportul public, cat si curse speciale suplimentare, deoarece este recomandat ca gradul de ocupare al mijlocului de transport sa fie sub 50%. In cazul transportului personal, compania a recomandat deplasarea a cel mult doua persoane intr-o masina: soferul si o persoana pe bancheta din spate, in partea opusa soferului.
In plus, mai precizeaza Ford, compania va produce masti de fata pentru a fi utilizate in uzinele sale din toata Europa. Mastile de fata furnizate de companie vor trebui purtate de oricine lucreaza sau viziteaza o unitate Ford, in conformitate cu protocoalele globale ale companiei.