2013 a fost pentru H.Essers un an bun si din punct de vedere al cifrei de afaceri, si al profitului, iar 2014 a adus o noua crestere, desi profitul, pe fondul investitiilor importante din ultimul timp, se asteapta sa fie mai mic. Pe de alta parte, investitiile si planurile de viitor sunt o dovada de incredere in piata noastra si in potentialul ei, iar proiectele care urmeaza sa inceapa, doua pentru produse farmaceutice si unul pentru marfuri ambientale, alaturi de noua colaborare cu unul dintre cei mai mari retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice si electrocasnice – pentru care furnizeaza servicii de logistica, transport si distributie, adica tot ce presupune supply chain-ul, cu exceptia livrarilor la domiciliu – sunt o confirmare.
H.Essers a inregistrat cresteri in toate activitatile in care este implicat si pentru toate categoriile de marfuri, dar in mod special distributia i se pare foarte atragatoare. Sigur ca, pentru a fi eficienta, aceasta necesita o structura foarte bine pusa la punct, de care insa compania dispune, intrucat se ocupa de distributie in Romania inca din 2006.
H.Essers are 25 de clienti din cele mai diverse domenii, existenti de mult sau debutanti pe piata din Romania, cei mai multi dintre ei avand volume mai mari in ultimul an, unii chiar cu 40-50%. Iar numarul lor se estimeaza ca va creste, in anumite domenii existand perspective certe in acest sens, dat fiind faptul ca vor incepe curand trei noi proiecte. H.Essers dispune de 5.000 m2 pentru produse chimice – suprafata deja ocupata si care va fi extinsa in 2016 – 5.000 m2 pentru produse farmaceutice – si aici se estimeaza ca va fi nevoie de extindere in 2016 – si 20.000 m2 pentru alte tipuri de marfuri.
In prezent, mare parte din depozit este ocupat, astfel ca in 2015 se doreste consolidarea activitatii, iar in 2016, extinderea spatiului pentru toate cele trei tipuri de marfuri. In viitorul apropiat, numai chimicalele nu ofera perspective de crestere, deoarece depozitul deja e plin, dar, „daca apare un client care vrea sa semnam un contact pentru 5.000-6.000 m2, nu vom refuza, ci vom inchiria pe termen scurt un depozit si apoi vom construi propriul spatiu“, arata Jeroen Fabry, business unit manager H.Essers pentru Romania si Bulgaria.
Compania nu opereaza decat in depozite proprii – desi pentru un contract pe 1-2 ani prefera sa inchirieze – si tot inchiriate sunt si centrele de cross dock din Sibiu, Roman si Timis. „Pentru cross dock nu investim in depozite proprii“, explica Jeroen Fabry, „pentru ca in aceasta activitate trebuie sa fii flexibil. Daca ai de livrat mai mult intr-o zona, faci acolo un centru de cross dock, si daca pe urma livrarile se muta in alta zona, muti si centrul.“
Security, farma si produsele chimice au crescut cel mai mult in 2013
In cazul H.Essers, marfurile scumpe si produsele farmaceutice au reprezentat domeniile cu cea mai mare crestere a volumelor, la fel cum s-a intamplat mereu in ultimul timp, deoarece piata a inceput mai tarziu si …