Desi sunt recunoscute la nivel european pentru eficienta si fiabilitate, plus ca sunt si prietenoase cu mediul, echipamentele de manipulat electrice inca nu sunt asa de cerute pe piata romaneasca, unde utilajele cu ardere interna detin inca o cota de piata importanta. Totusi, sunt si exceptii. Firma Artsani, din Ploiesti, a trecut toata flota pe electric, inclusiv pentru echipamentele de exterior, care se ocupa de descarcare/incarcare si manipulat materiale de constructii. Si nu numai ca nu au fost probleme la operare, insa si costurile de exploatare s-au redus semnificativ.
Artsani Com are o experienta de 15 ani in comercializarea materialelor sanitare, centrale termice, feronerie, electrice, metalo-chimice, gresie, faianta si materiale de constructii, dar si in intocmirea si realizarea proiectelor cuprinzand instalatii de apa, gaz si incalziri centrale. Compania opereaza un centru comercial si un depozit in Ploiesti, iar de doi ani a deschis al doilea magazin in Busteni. In septembrie 2016, Artsani a inaugurat cea mai mare fabrica de fasonare otel beton din sud-estul Romaniei. Sectia este echipata cu sase masini de fasonare, ce asigura o capacitate de productie de 100.000 kg in 24 de ore.
Centrul din Ploiesti are o suprafata totala de 22.500 m2, din care 6.000 m2 reprezinta spatiul comercial, iar restul, logistica si depozitare. Compania a investit intr-un sistem de vanzare in rate si detine o flota de 70 de masini si utilaje, asigurand inclusiv livrarea produselor si a materialelor vandute la sediul clientilor. Se acopera intreg teritoriul tarii, inclusiv Capitala. Produsele sanitare si materialele de constructii constituie baza activitatii si totalizeaza aproximativ 16.000 de repere din cele 35.000 existente in magazin. Depozitul din Ploiesti se aprovizioneaza in fiecare seara, pe toate categoriile de produse, astfel incat in timpul zilei sa se poata deservi clientii cu rapiditate.
100% Jungheinrich
Inca de la inceput, flota de echipamente de manipulat a fost exclusiv Jungheinrich. Utilajele functioneaza in doua schimburi, astfel incat sa acopere intreg programul de functionare al magazinului. Din gama stivuitoarelor cu contragreutate se utilizeaza modelele EFG 320 (capacitate de incarcare de 2,0 t) si EFG 425k (2,5 t), iar anul acesta s-au achizitionat utilaje de capacitate mai mare, respectiv EFG 430 (capacitate de incarcare de 3 t, cu ridicarea incarcaturii pana la 5,5 m). Modelul EFG 425k se distinge printr-un gabarit redus datorita constructiei compacte a sasiului, ceea ce ii confera avantajul de a opera in spatii restranse.
Electrostivuitoarele EFG Jungheinrich beneficiaza de tehnologia Pure Energy ajunsa la a patra generatie si care asigura autonomie maxima, reducerea costurilor pe termen lung, precum si eficientizarea si optimizarea operatiunilor din depozit. Acest sistem reprezinta cea mai noua tehnologie in curent alternativ trifazic in care functioneaza motoarele electrice. Tot acest pachet se transpune in eficienta maxima cu cel mai mic consum de energie, ceea ce genereaza cele mai mici costuri de exploatare.