Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

„Gata oricand!”

Pentru a arata ca preocuparea pentru mediu nu se manifesta doar prin dezvoltarea de autovehicule nepoluante, Mercedes-Benz Romania s-a implicat alaturi de Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, Centrul Local Miercurea Ciuc, in ecologizarea catorva vai din Muntii Fagaras. Un Vito, un Viano, un Sprinter si un Atego au ajutat la transportul de materiale de constructii pentru reconditionarea a doua cabane si au facilitat transportul oamenilor si al gunoaielor stranse de tinerii „cercetasi” pe parcursul a aproape doua saptamani. 500 de saci (fiecare cu o capacitate de 160 l) cu deseuri au fost stranse din Muntii Fagaras, cercetasii distribuind 5.000 de saci de gunoi menajer turistilor care au vizitat Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus.
 

Mercedes-Benz Romania, impreuna cu Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, Centrul Local Miercurea Ciuc, a organizat in perioada 4-15 august o actiune de ecologizare pe Valea Brezei, Valea Sambetei si in Complexul Turistic Sambata de Sus din Muntii Fagaras.
Actiunea „Gata oricand“ a reunit peste 60 de cercetasi, membri activi ai organizatiei, 100 de copii din comunitatile locale, jurnalisti si reprezentanti Mercedes-Benz Romania, care in timpul zilei au parcurs zona pentru a strange gunoaiele lasate in urma de turisti, iar seara s-au relaxat in jurul focurilor de tabara.
„Implicarea Mercedes-Benz Romania in aceasta actiune si parteneriatul cu Cercetasii Romaniei sunt menite sa demonstreze faptul ca protectia mediului reprezinta o prioritate pentru noi, atat la nivel global, cat si local, acolo unde ne desfasuram activitatea. Obiectivul Mercedes-Benz e reprezentat de sustenabilitatea pentru un viitor mai bun. Dincolo de tehnologiile pentru protectia mediului implementate modelelor noastre, asocierea cu Cercetasii Romaniei vine sa ilustreze asemanarea dintre doua filosofii care presupun reactii imediate si solutii eficiente pentru protectia mediului”, a declarat Gabriel Craciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz Romania. Compania a pus la dispozitia cercetasilor patru autovehicule: un Sprinter furgon de 3,5 t pentru transportul deseurilor, un Vito 115 CDI si un Viano 3.0 CDI pentru transportul cercetasilor si un Atego de 8 t pentru colectare, dar si pentru transportul diferitelor materiale necesare reconditionarii a doua cabane din zona.
Cele patru autovehicule Mercedes-Benz au parcurs astfel sute de kilometri de drumuri dificile forestiere, dar si soselele din jurul localitatilor unde s-au desfasurat actiunile.
In plus, producatorul a oferit sponsorizari pentru achizitionarea sacilor si a diferitelor ustensile necesare.
In urma acestor activitati de ecologizare s-au colectat peste 500 de saci cu capacitate de 160 l plini cu deseuri, in acelasi timp fiind impartite si 2.000 de flyere impreuna cu 5.000 de saci menajeri celor care au venit in zona pentru a vizita Manastirea Brancoveanu sau a petrece de Sfanta Maria.

In sprijinul comunitatii
Actiunea face parte dintr-o platforma de responsabilitate sociala derulata de Mercedes-Benz atat in Romania, cat si la nivel mondial.
O actiune similara este si „Copacul de hartie“, in cadrul careia Mercedes-Benz Romania a pus la dispozitia organizatorilor un Sprinter furgon 313 CDI cu sofer care ajuta la colectarea hartiei reciclabile din Bucuresti. Compania acopera toate cheltuielile masinii, inclusiv carburantul. Vehiculul colecteaza zi de zi deseuri de hartie de la circa 640 de companii care fac parte din acest program, ajutand astfel la recuperarea hartiei si, implicit, la taierea a mai putini copaci.
„Am aflat de initiativa lor acum cativa ani si ni s-a parut foarte interesanta, i-am contactat, si fiecare departament a inceput sa stranga hartia in recipienti speciali, si o data pe saptamana venea firma respectiva sa o colecteze.
La inceput n-a functionat totul perfect, dar in timp am intrat intr-un anumit ritm si am inceput sa actionam mult mai organizat. Intr-o etapa ulterioara a colaborarii noastre cu initiatorul proiectului, am pus la dispozitie un Sprinter furgon 313 CDI cu sofer, care a contribuit la cresterea capacitatii de colectare si la popularizarea proiectului”, a mai explicat Gabriel Craciun.
In paralel cu colectarea si reciclarea hartiei, programul vizeaza si plantarea de copaci in Bucuresti.

Articole similare