Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Principalele institutii financiare din lume sprijina tarile mai putin dezvoltate in contextul pandemiei

Banca Mondiala este gata sa aloce pana la 160 de miliarde de dolari in urmatoare 15 luni pentru tarile in curs de dezvoltare din intreaga lume. Primul set de proiecte, in valoare de 1,9 miliarde de dolari, este pentru 25 de tari, iar urmatorul, in curs de pregatire, vizeaza alte 40, asa cum a declarat presedintele institutiei, David Malpass, tinta acestor fonduri fiind remedierea consecintelor imediate ale pandemiei asupra sanatatii.
Concret, Banca Mondiala urmareste sa consolideze capacitatea tarilor in curs de dezvoltare de a raspunde la pandemia COVID-19 si sa scurteze timpul necesar redresarii economice si sociale, deoarece tarile cele mai sarace sunt cele mai vulnerabile si vor fi probabil cele mai afectate economic si in planul sanatatii de aceasta pandemie. 
Banca le mai sprijina si pentru a avea acces la materiale medicale esentiale, dar cheama si statele dezvoltate sa acorde ajutor financiar.
India va fi cel mai mare beneficiar al primei etape de asistenta, cu un miliard de dolari, urmata de Pakistan, cu 200 de milioane de dolari, si Afganistan, cu putin peste 100 de milioane de dolari. 
Iar Corporatia Financiara Internationala (IFC) din cadrul Bancii Mondiale, destinata sectorului privat, ofera o finantare de 8 miliarde de dolari pentru a ajuta companiile private afectate de pandemie si pentru a pastra locurile de munca.
Si Fondul Monetar International va pune la dispozitie ajutor de urgenta de 50-100 de miliarde de dolari, 85 de tari aratandu-se interesate de astfel de fonduri.
Iar Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare este chemata sa constituie un fond de ajutor de 2.500 de miliarde de dolari

Articole similare

Ad