Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bosch testeaza tehnologia 5G in productia de semiconductori

Compania de tehnologie Bosch din Stuttgart a inceput luna aceasta testele de compatibilitate si masuratorile pentru constructia unei retele 5G in fabrica de semiconductori din Reutlingen. “Ne-am implicat in cercetarea si dezvoltarea 5G inca dintr-un stadiu incipient, fiind convinsi ca noul standard de comunicatii mobile va oferi Industriei 4.0 un impuls”, afirma Michael Bolle, director general Bosch, citat de Logistik Heute.

Compania participa la proiectul international de cercetare „5G-Smart” cu scopul de a testa, demonstra si evalua potentialul noului standard de comunicare in medii de productie reale. Ca parte a 5G-Smart, aplicatiile 5G pentru productie sunt testate in uzina de semiconductori Bosch din Reutlingen, in fabrica Ericsson din Kista (Suedia) si in Industry Campus Europe din Fraunhofer IPT (Aachen).

Testele de compatibilitate incepute cu Ericsson in august ar trebui sa ofere informatii despre modul in care 5G influenteaza productia. „Fabricarea semiconductorilor este extrem de complexa si sensibila. Placile parcurg peste o mie de teste inainte ca elementele microscopice sa fie utilizate in diferite produse, de exemplu in airbag-uri, smartphone-uri sau eBikes. Undele electromagnetice pot fi surse de interferenta in productie”, spune Andreas Müller, cercetator Bosch si presedinte al 5G-ACIA (Alianta 5G pentru industrii conectate si automatizari).

Potrivit companiei, sunt efectuate si masuratori ale canalelor, care trebuie sa ofere informatii despre modul in care se poate garanta o acoperire de retea optima si despre locul in care trebuie plasate in fabrica antenele de transmisie. Pe baza rezultatelor, Bosch intentioneaza sa infiinteze o retea de testare 5G in unitatea de productie de semiconductori din Reutlingen pana in toamna si sa implementeze primele aplicatii 5G. Inginerii ar trebui sa verifice in ce masura masinile si sistemele pot fi conectate mai eficient prin 5G in loc de W-LAN sau cablare. Domeniile de aplicare includ sistemele de transport autonome controlate printr-un cloud local sau accesul la distanta la masini.

De asemenea, producatorul doreste sa utilizeze rezultatele proiectului de cercetare din Reutlingen si in noua fabrica de semiconductori din Dresda. „Construim prima fabrica din lume pregatita de la inceput pentru tehnologia 5G”, spune Michael Bolle. Bosch investeste aproximativ un miliard de euro in noua fabrica, iar productia e programata sa inceapa la sfarsitul lui 2021.

Articole similare

Ad