Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata de leasing operational a crescut anul trecut cu 13%

Potrivit Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO), piata de leasing operational a depasit nivelul de 55.500 de unitati in administrare la finalul lui 2015, in crestere cu 13% fata de 2014. In perioada ianuarie-decembrie, au fost inmatriculate aproape 15.000 de autovehicule de catre companiile de leasing operational, adica 16% din totalul inmatricularilor noi, de aproximativ 94.000 de autoturisme si autovehicule comerciale usoare.
Astfel, previziunile, care indicau un nivel de 55.000 de autovehicule pentru finalul anului, au fost confirmate. In continuare exista premisele pozitive si pentru 2016, specialistii estimand o imbunatatire a indicatorilor de crestere economica.
 

Conform datelor centralizate de ASLO, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease Romania si RCI Finantare Romania.
„Piata de leasing operational si-a continuat trendul ascendent, in linie cu dezvoltarea economica si cea a inmatricularilor auto. Acest lucru se datoreaza, pe de o parte, clientilor existenti care, apreciind beneficiile externalizarii administrarii parcurilor auto, au continuat sa apeleze la acest serviciu si, pe de alta parte, unor noi categorii de clienti (in special firme locale si IMM-uri), care au facut trecerea la leasingul operational, ca modalitate de utilizare a autovehiculelor.
In continuare, avand in vedere perspectivele macroeconomice positive, precum si relaxarea fiscala de la inceputul anului, sunt premise ca si in 2016 piata de leasing operational sa-si continue cresterea. Astfel pentru finalul anului, estimez cca. 60.000 de unitati in administrare, ceea ce ar insemna o crestere de aproape 10% ”, a declarat Bogdan Apahidean, Presedinte ASLO.
In 201,5 ASLO a sustinut Ministerul Finantelor Publice in demersul de a actiona impotriva evaziunii fiscale practicate de anumiti comercianti de vehicule rulate. Totodata, alaturi de APIA, ASLO saluta initiativa parlamentara prin care se propune incriminarea distincta a inselaciunii privind date sau caracteristici tehnice ale autovehiculelor, oferind, prin membrii sai, suport pentru crearea si implementarea mecanismelor necesare aplicarii reglementarilor in mod corect si eficient.
Membrii asociatiei, reprezinta 98% din total piata. In structura portofoliului (la nivel de asociatie) observam o crestere a preferintei clientilor pentru serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 70%, urmate de management de flote 21%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare. Dintre serviciile asociate administrarii de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de intretinere si reparatii, asigurari (RCA si CASCO), asistenta rutiera si masina de inlocuire in cazul imobilizarii autovehiculului contractat.

Articole similare

Ad