Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cum se concentrează Girteka pe condițiile și educația șoferilor

Profesia de șofer de camion este o responsabilitate uriașă care necesită dedicare și nervi de oțel. Deși poate nu este cu băgare de seamă, șoferii de camion joacă un rol vital în industria transporturilor și în întreaga economie. Datoria lor – transportarea de bunuri și materiale în diverse locații, ajută la buna funcționare a lanțurilor de aprovizionare și permite întreprinderilor să funcționeze eficient. Cu toate acestea, atragerea de noi șoferi și păstrarea celor actuali se poate dovedi uneori o provocare pentru companiile de transport rutier. Avantajul concurențial al unor condiții mai bune pentru șoferi a fost deja evidențiat de ani de zile, dar acum, din cauza lipsei continue de șoferi în Europa, acesta devine mai important ca niciodată.

Educația și formarea sunt stimulente cruciale pentru asigurarea profesionalismului șoferilor. Cu toate acestea, condițiile de la volan sunt la fel de importante, dacă nu chiar mai importante. Având o flotă de camioane foarte tânără, compania este mai eficientă în a oferi șoferilor un mediu mai confortabil, care să le ușureze stresul și volumul de muncă.

Girteka, care este cea mai mare companie de logistică bazată pe active din Europa, își dezvoltă și își actualizează în mod constant flota masivă de peste 9.200 de camioane cu cele mai noi vehicule de pe piață, echipate cu cele mai noi tehnologii și soluții care contribuie, de asemenea, la asigurarea siguranței. Vârsta medie a camioanelor din flota Girteka este de 2 ani. Compania este în mod constant angajată în discuții cu producătorii de camioane pentru soluții inovatoare care să îmbunătățească siguranța și durabilitatea, precum și condițiile de lucru ale șoferilor.

Autocamioanele din flota companiei au specificații diferite, cu opțiuni variate, însă atunci când vine vorba de siguranță, există anumite standarde pe care Girteka urmărește să le respecte în întreaga sa flotă. De exemplu, camioanele vin cu o viteză maximă fixă de 82 km/h pentru siguranța rutieră și reducerea emisiilor de CO2. Tipul de baterii utilizate sunt doar AGM (Absorbent Glass Mat), care este un tip avansat de baterie cu plumb-acid, care este sigilată, fără scurgeri și mai sigură în caz de accident rutier.

O altă caracteristică de siguranță – sisteme electronice de frânare cu afișare a grosimii garniturilor de frână și avertizare privind uzura garniturilor de frână. Acestea sunt doar câteva soluții care asigură un nivel sporit de siguranță pentru șofer.

Eficiență și asistență

Pe lângă soluțiile pentru o siguranță și un confort sporit, cum ar fi compartimentele de depozitare suplimentare sau izolarea suplimentară a cabinei (termică și acustică), printre altele, camioanele Girteka sunt, de asemenea, echipate cu sisteme telematice de înaltă performanță care oferă instrumente de transparență și vizibilitate în timp real (RTV), de care beneficiază nu numai clientul, transportatorul, ci și șoferul. Soluția software digitală dedicată, utilizată în flota Girteka, care facilitează un schimb de date în timp real din perspectiva șoferului, a managerului și a clientului.

De exemplu, prin colectarea de date de la toate camioanele companiei cu variabile suplimentare, cum ar fi standardele rutiere, locurile de parcare sigure și securizate și stațiile de benzină, un instrument cunoscut sub numele de AI Operator definește cel mai bun traseu posibil pentru livrarea de marfă, inclusiv cerințele legate de legăturile șoferilor și odihna de lucru sau nevoile clienților. Toate informațiile despre unde trebuie să meargă, încotro și unde să se odihnească sau să realimenteze sunt livrate șoferului prin intermediul tabletelor. Aceste informații îl asigură pe șofer că nu se va rătăci și îi furnizează toate informațiile necesare definite și convenite anterior în timpul comunicării dintre șofer și managerul de transport. Cu ajutorul acestei soluții, șoferul, urmând instrucțiuni și orientări clare, se poate concentra pe livrarea încărcăturii în siguranță și la timp.

O altă soluție digitală utilizată de Girteka este AI Planner, care permite planificarea transportului aliniat cu posibilitățile de a găsi șoferi, camioane și remorci adecvate, de a îndeplini cerințele și reglementările legale și de a se concentra pe echilibrul încărcăturii, pentru a reduce kilometrajul gol, precum și pentru a livra în cel mai scurt timp. AI Planner respectă reglementările Pachetului de mobilitate și cerințele locale în ceea ce privește cabotajul sau timpul de lucru al șoferilor de camion, îndeplinind nevoia de pauze, timp de conducere sau perioade de odihnă. Cu sprijinul acestui instrument, timpul de lucru este planificat mai uniform în întreaga flotă și se previne neconformitatea, asigurând cele mai bune condiții pentru șoferi și alinierea la toate restricțiile și normele legale.

„Cu 26 de ani de experiență în industria transportului rutier de marfă și 19 500 de șoferi de care trebuie să răspundem, depunem eforturi susținute pentru a ne asigura că condițiile de dezvoltare profesională și bunăstare la locul de muncă ale șoferilor noștri continuă să se îmbunătățească și că rămânem un angajator atractiv pentru actualii și potențialii noștri colegi.

Ca dovadă a acestor eforturi, între 60% și 70% dintre noii noștri șoferi se alătură nouă prin recomandări din partea șoferilor noștri actuali. În plus, 40% dintre colegii noștri, care au lucrat la alte companii de transport sau au făcut o pauză în carieră, s-au întors să lucreze la noi. Cu oportunități de formare continuă, soluții digitale, camioane de ultimă generație și sprijin din partea companiei-mamă, șoferii se pot simți în siguranță și confortabil și se pot concentra pe misiunea principală – livrarea mărfurilor la momentul și locul potrivit și asigurarea unor servicii de cea mai bună calitate pentru clienții noștri”, a declarat Mindaugas Paulauskas, CEO al Girteka Transport, parte a Girteka Group, care implementează în practică procesele operaționale de transport, inclusiv angajarea șoferilor.

Procesul de recrutare și de îmbarcare

Planificarea și controlul procesului de recrutare sunt asigurate în toate etapele. Înainte ca șoferul să pornească pe un anumit traseu, acesta primește instrucțiuni și cursuri de formare internă, inclusiv cursuri de obținere a certificatului Cod 95. După primirea permisului de conducere și parcurgerea tuturor procedurilor necesare, managerul de personal începe programarea datei traseului șoferului cu managerul de transport.

Candidații sunt apoi îndrumați să lucreze într-un echipaj simplu sau dublu, în funcție de experiența lor de muncă anterioară. De exemplu, unui candidat fără experiență i se poate aproba ca șofer ucenic să lucreze într-un echipaj dublu cu un șofer experimentat. Un echipaj dublu format din șoferi experimentați este una dintre măsurile oferite de Girteka pentru o siguranță sporită a încărcăturii pe un anumit traseu.

Toți noii veniți care se alătură Girteka pentru prima dată obțin un cont bancar și li se oferă asigurare medicală și sprijin în ceea ce privește cazarea pentru a ușura povara financiară la sosire. În plus, în 2021, Girteka a achiziționat o nouă facilitate de 22.000 m2 în Sady, lângă Poznan, Polonia, care este acum unul dintre principalele locuri de formare a șoferilor, axat pe îmbunătățirea condițiilor de lucru ale șoferilor și a timpului petrecut pentru întreținerea camioanelor. Aici, șoferii vor găsi dușuri, servicii de spălătorie, un cabinet medical și servicii de cazare (prin cooperare cu partenerii locali ai companiei).

Academia șoferilor

Cea mai înaltă calitate a serviciilor este rezultatul celei mai înalte calități a competențelor și expertizei pe care o dețin șoferii. Toți șoferii noi și actuali sunt instruiți la Academia de șoferi internă Girteka. Academia se concentrează puternic pe pregătirea șoferilor nou angajați și a celor actuali pentru a-și actualiza periodic cunoștințele și pentru a-și îmbunătăți abilitățile de conducere sigură și economică. Este important ca șoferii să învețe nu numai cunoștințele tehnice, ci și regulile și cerințele legale existente, liniile directoare ale comportamentului și comunicării adecvate, pentru a putea răspunde cu profesionalism la diverse situații care apar la locul de muncă.

Programele de formare sunt împărțite în programe cu licență și programe interne. Formările licențiate includ 95 de formări periodice de coduri, iar cele interne includ peste 20 de programe de formare diferite pentru șoferi, cum ar fi ECO driving, Transics, siguranță rutieră, GDP, TAPA, stivuitor electric, securizarea încărcăturii, timp de lucru și de odihnă, tahograf, documentație, conducere în Marea Britanie etc. Există, de asemenea, cursuri de formare informale care nu sunt mai puțin importante pentru pregătirea șoferilor: teste teoretice și practice, consultări pe teme relevante pentru șoferi. „Ne concentrăm în mod constant asupra condițiilor șoferilor, îndeplinind și toate cerințele formale, deoarece acestea sunt esențiale pentru viitorul transportului rutier în întreaga Europă. Având programe educaționale avansate, precum și investind în cele mai noi soluții, care pot optimiza, simplifica și face munca șoferilor mai convenabilă, este modul nostru de a fi prima alegere evidentă pentru șoferi. Cu cea mai bună flotă din clasa noastră, soluții digitale de asistență, o echipă dedicată de manageri de transport, îmbunătățim condițiile, asigurând că munca șoferilor devine mai atractivă, în special pentru tineri”, rezumă Mindaugas Paulauskas.

Articole similare

Ad