Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ceva Logistics se orientează către transportul maritim de autovehicule

Ceva Logistics se îndreaptă spre oceane: în decembrie 2023 va începe transportul maritim în masă de autovehicule pe rute intercontinentale, când va primi primul dintre cele 4 transportoare de autovehicule aflate în construcție la șantierul chinezesc China Merchants Jinling Shipyard. Dar asta nu e tot, pentru că firma de logistică va spori transportul de automobile în containere, iar acest lucru îl poate face folosind expertiza și serviciile maritime ale Cma Cgm, compania multinațională care controlează Ceva.

Noul ro-ro va avea o lungime de aproximativ 200 m și o lățime de 38 m și va putea transporta 7.000 de vehicule pe o suprafață totală de 59.000 mp, distribuită pe 12 punți. Cu un tonaj brut de 72.000 de tone, ele vor oferi o viteză de croazieră de 19,5 noduri, datorită unui sistem de propulsie hibrid care poate folosi și gaz natural lichefiat și baterii electrice. Ceva Logistics va închiria cele patru nave de la Eastern Pacific Shipping printr-un acord pe 10 ani.

Cu aceste noi ro-ro, Ceva Logistics intenționează să transporte anual 140.000 de vehicule pe rute globale, în principal între China și Europa. Multinaționala a debutat deja în transportul maritim de mașini prin încărcarea acestora în containere, o soluție dedicată celor care au nevoie să mute cantități mici sau să ajungă în porturile deservite de transportatori de mașini sau ro-ro. „Având în vedere tarifele de transport mai mici și capacitatea limitată a ro-ro, producătorii de automobile pot profita de această soluție pentru a reduce timpii de livrare și pentru a crește flexibilitatea în ceea ce privește programele de transport”, scrie Ceva într-un comunicat. Cu aceste două soluții, containere și transportoare auto, multinaționala vrea nu doar să devină un jucător important în transportul maritim al vehiculelor finite, ci și să ofere o soluție logistică completă producătorilor de autovehicule, începând de la furnizarea de componente către uzine și terminând cu livrarea vehiculului la dealer. De reamintit este că, în domeniul logisticii auto, Ceva Logistics a integrat complet Gefco în luna ianuarie, ștergându-i și sigla, în urma achiziției acesteia de către grupul Cma Cgm.

Articole similare

Ad