Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franța, de departe țara cea mai nesigură din UE pentru șoferii de camion

Un sondaj privind locurile de parcare din Europa și realizat de Iwona Blecharczyk (Trucking Girl) la solicitarea asociației poloneze de transport și logistică TLP, la care au participat aproximativ 1.700 de șoferi polonezi, belaruși, bulgari, olandezi, lituanieni, români, ucraineni, maghiari ș.a., arată că țara în care ei se simt cel mai puțin în siguranță când staționează este Franța (indicată de 43% dintre respondenți), urmată de Belgia (17%) și Germania (13%). Iar țările cele mai sigure sunt Polonia (35% din răspunsuri), Germania (20%) și Austria (14%).

Evaluările diferite cu privire la Germania pot rezulta din faptul că, atunci când au răspuns la întrebarea cu privire la sentimentul de securitate din parcări, șoferii au luat în considerare mai multe aspecte, de la probabilitatea furtului, agresiunii sau a altor astfel de evenimente până la atitudinea autorităților pentru menținerea ordinii și securității.

„În Germania, avem de-a face cu un număr mare de incidente în parcări și de aici opiniile negative ale șoferilor despre această țară. Totuși, poliția germană contracarează și reacționează activ la orice situații negative, ceea ce este apreciat de alți respondenți. Din păcate, nu același lucru se poate spune despre Franța. Cu un număr mare de furturi și tâlhării, șoferii se plâng că serviciile locale nu numai că nu iau măsuri preventive, dar ignoră toate rapoartele despre astfel de evenimente. În Franța șoferii sunt lăsați să se descurce singuri“, explică președintele TLP, Maciej Wroński.

Rezultatele acestui sondaj au fost prezentate în Parlamentul European la final de aprilie în cadrul Conferinței „Condiții de muncă și de odihnă pentru șoferii profesioniști din UE – când vor fi ele demne și normale?“, dar și în timpul vizitei de lucru a TLP la DG MOVE.

În timpul conferinței, doi eurodeputați polonezi au declarat că vor iniția o dezbatere oficială pe această temă în cadrul unei reuniuni a Comisiei pentru transport și turism a Parlamentului European (TRAN). Iar rezultatele sondajului au servit drept justificare factuală și convingătoare pentru propunerile TLP privind măsuri de reglementare specifice pe care ar trebui să le ia instituțiile UE. „Din păcate, nu mă aștept ca atingerea obiectivului de îmbunătățire a condițiilor de odihnă ale șoferilor să fie rapidă și ușoară. Activitatea din actualul mandat al autorităților UE se va concentra asupra proiectelor deja inițiate. Cu toate acestea, subiectul este important din punct de vedere social. Prin urmare, acțiunile consecvente, inclusiv în cooperare cu sindicatele, vor mobiliza după un timp politicienii și funcționarii pentru a rezolva problema. Pentru noi, asigurarea unor condiții bune pentru șoferi este una dintre cele mai importante provocări. De aceea nu vom renunța la acest subiect“, a concluzionat președintele TLP.

Articole similare

Ad