Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ceva Logistics vrea să ajungă la 1.450 de camioane electrice în doi ani

Pe 11 mai, în cadrul târgului Transport Logistic din Munchen, Ceva Logistics a anunțat că, în următorii doi ani, va crește treptat ponderea camioanelor electrice în flota sa europeană până la 1.450 de autovehicul   e electrice până la sfârșitul anului 2025 (1.000 vor fi furgonete, 300 de tractoare pentru terminal și 150 de tractoare rutiere).

Această flotă electrică va reduce emisiile anuale de CO2 cu 67.000 de tone și face parte din programul companiei multinaționale de a avea emisii zero până în 2050. Pe lângă achizițiile directe, Ceva își va împinge și transportatorii terți să treacă la electromobilitate.

Compania multinațională de logistică sporește, de asemenea, sustenabilitatea ecologică a platformelor sale logistice. Aceasta intenționează să tripleze suprafața panourilor solare cu o investiție de 180 de milioane de euro, tot până la sfârșitul anului 2025, iar până în acest an vrea să alimenteze toate depozitele sale cu energie electrică cu emisii reduse de carbon și să le ilumineze cu LED-uri până la sfârșitul anului 2023. „O flotă de vehicule electrice de această dimensiune reprezintă un pas semnificativ și tangibil în călătoria noastră către un viitor mai sustenabil. Această investiție majoră este posibilă datorită expertizei echipelor noastre Ground & Rail, precum și datorită angajamentului Grupului CMA CGM și al clienților noștri. Această decizie exemplifică atât preocuparea noastră constantă pentru găsirea unor modalități mai bune de a transporta mărfurile clienților noștri, cât și dorința colegilor noștri de la Ceva de a reduce emisiile în toate operațiunile noastre logistice. Schimbarea poate fi uneori dificilă, dar inovarea și învățarea sunt distractive și aduc beneficii planetei noastre, precum și motivarea echipelor noastre. Credem în viitorul vehiculelor electrice și ne angajăm să îl transformăm în realitate”, explică Xavier Bour, Global Ground Leader al Ceva Logistics.

Articole similare

Ad