Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Goodyear susține un alt an palpitant al curselor europene de camioane FIA 2023

Producătorul american de anvelope, Goodyear susține ca sponsor principal Campionatul European de Curse de Camioane FIA 2023 de la Misano Adriatico, pregătit pentru un alt sezon plin de acțiune.

În calitate de furnizor oficial de anvelope al campionatului, Goodyear oferă tuturor concurenților anvelope de ultimă generație pentru cursele de camioane, asigurând condiții egale de concurență.

Pe parcursul sezonului, vor fi vizitate nouă circuite de curse din Europa, inclusiv adăugarea unui nou loc de desfășurare în Poznań, Polonia, pe 24 și 25 iunie. De asemenea, vor fi prezentate circuite emblematice ale sporturilor cu motor, precum circuitul de Grand Prix de la Nürburgring în iulie și Le Mans în septembrie. Concurenții vor avea un total de 32 de curse de parcurs în campionatul din 2023.

Anvelopele de curse de la Goodyear pentru camioane întruchipează o combinație de tehnologii derivate atât din motorsport, cât și din anvelopele de șosea. Producătorul a dezvoltat o carcasă mai rezistentă, oferind vehiculelor comerciale protecție și robustețe sporită. Cu o dimensiune de 315/70R22.5 și un design asimetric unic, aceste anvelope de curse posedă compuși specifici ai benzii de rulare optimizați pentru performanță.

Camioanele din categoria de curse au o greutate semnificativă, necesitând anvelope care pot combina rezistența anvelopelor pentru camioane comerciale cu caracteristicile de performanță ale anvelopelor de curse. Angajamentul Goodyear față de sustenabilitate se extinde în implicarea sa în campionate. Prin reșaparea anvelopelor utilizate în cadrul Goodyear FIA ETRC, compania reduce deșeurile și prelungește durata de viață a acestor anvelope. Anvelopele reșapate sunt apoi refolosite pentru produse standard pentru drumuri, de care beneficiază flotele de transport. Aplicarea de către Goodyear a acestei practici în sporturile cu motor reprezintă un exemplu lăudabil în cadrul industriei de transport rutier.

Recunoscând practicile durabile ale producătorului, Campionatul European de Curse de Camioane a primit recunoaștere în cadrul Indexului Sustainable Championships™ (SChI™). Campionatul s-a clasat pe locul 16 din 105 campionate de sporturi cu motor, evidențiind angajamentul său față de soluțiile durabile și față de cursele ecologice.

Pe lângă evenimentele de curse de camioane, showroom-ul Goodyear din cadrul Drive Results Tour 2023 va fi prezent pe tot parcursul sezonului. Acest showroom oferă o experiență interactivă, prezentând anvelopele și soluțiile de mobilitate actuale ale Goodyear, ca parte a ofertei Total Mobility.

Maciej Szymanski, Directorul de Marketing Commercial Europe la Goodyear, își exprimă entuziasmul pentru acest sezon, subliniind dedicarea companiei de a oferi performanțe excepționale pe circuit, la fel cum o face pentru milioanele de anvelope Goodyear pentru camioane folosite zilnic în Europa.

Articole similare

Ad