Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Spania: DGT avertizează asupra unei înșelăciuni prin care se oferă permise de conducere fără promovarea unui examen în Spania

Având în vedere proliferarea paginilor de internet care oferă posibilitatea de a obține un permis de conducere fără a fi nevoie să se susțină niciun fel de test de cunoștințe (nici teoretic, nici practic), Direcția Generală de Circulație dorește să alerteze publicul, reamintindu-i că acest lucru este „complet imposibil”.

În Spania, este esențial să se treacă un test pentru a obține un permis de conducere sau, pentru străinii din afara UE care au deja unul, pentru a-l schimba cu unul spaniol, în cazul cetățenilor din țările cu care există un acord de schimb. Grupul Central de Investigații și Analiză (GIAT Central) din cadrul Grupului de Trafic al Guardia Civil a investigat în ultimele săptămâni mai multe pagini de acest tip în care se oferă obținerea unui permis de conducere spaniol „legal”, plătind o sumă de bani care, în cazul permisului B, se ridică la 850 de euro.

Cum acționează escrocii

Aceste tipuri de site-uri utilizează, de obicei, aceeași procedură pentru a înșela utilizatorii. Aceștia își fac reclamă pe internet, având ca unic mijloc de contact un număr de telefon mobil, prin intermediul căruia îi cer celui interesat să trimită datele complete (nume, prenume, număr de identitate, data nașterii etc.), precum și o fotografie a titularului și o alta a semnăturii.

După ce au verificat autenticitatea datelor, aceștia trimit numărul contului curent în care trebuie să fie virată suma solicitată prin transfer bancar. După ce suma a fost plătită, ei dispar fără urmă.

De obicei, sunt site-uri temporare, cu numere de telefon spaniole ale unor proprietari inexistenți, care nu permit primirea de apeluri, ci doar de date, și care se schimbă constant pentru a nu lăsa nicio urmă a activității lor. Acest tip de înșelăciune se adresează de obicei migranților din țări terțe, care sunt făcuți să creadă că este posibil să obțină un permis de conducere fără a susține niciun test prealabil, motiv pentru care Direcția Generală de Circulație insistă să precizeze că acest lucru este imposibil.

Articole similare

Ad