Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

8.000 de lire – taxa platita de fiecare migrant pentru a trece in Marea Britanie

Un tribunal din Dunkirk a decis pedepse cu inchisoarea de pana la sase ani pentru cinci barbati aflati in spatele unei retele din nordul Frantei si Marea Britanie, care ajuta migrantii sa treaca canalul, informeaza Lloyd’s Loading List.
La proces a fost dezvaluit faptul ca pentru a plasa migrantii intr-un camion unde soferul era complice, taxa ceruta era de 8.000 de lire de persoana.
 

Iar pentru camioanele unde soferii nu stiau de existenta lor in camion, luau o taxa de 3.500 de lire de persoana. Asa ca, in numai cateva luni, reteaua descoperita de politie in februarie a strans peste 300.000 de euro. Datorita cresterii masurilor de securitate de la Calais, reteaua si-a mutat centrul de actiune in zona Dunkirk.
Seful retelei, o persoana de nationalitate kurda poreclita Kapa, care este dat in urmarire internationala, a primit sase ani de inchisoare si o amenda de 50.000 de euro.
Alti doi kurzi, care aveau misiunea de a gasi migrantii si de a-i plasa in camioane, au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare si amendati cu 8.000 de euro si, respectiv, 10.000 de euro. La fel au patit si doi cetateni francezi, care conduceau o cafenea ce servea drept punct de intalnire intre parti.

Articole similare

Ad