Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Milioane de euro oferite pentru parcările de camioane

Lipsa parcărilor este o problemă majoră în întreaga UE, deoarece construirea acestora nu este rentabilă. Directorul pentru transporturi terestre din cadrul Comisiei Europene, Kristian Schmidt, a transmis că, începând cu 2019, în UE au fost construite 52 de parcări certificate cu fonduri europene, ceea ce se traduce prin 7.000 de locuri de parcare sigure. Poate părea mult, dar, potrivit eurodeputatului Vlad Gheorghe, acest număr acoperă doar 10% din nevoile șoferilor.

Ca parte a revizuirii regulamentelor TEN-T, CE vrea să oblige țările UE să construiască locuri de parcare adecvate la fiecare 100 km de-a lungul rutelor principale până în 2040.

De exemplu, Portul Gdansk a pregătit pentru camioane 150 de locuri de parcare în Budowniczych Portu Płn., 80 de locuri în Ku Ujściu, în prezent aproximativ 50 de locuri cu posibilitatea de a crește la 300 în Załogowa, și 170 de locuri în Śnieżna – Handlowa. În cazul congestionării drumurilor de acces în port, ZMPG va aloca noi zone pentru parcări tampon – pe strada Kontenerowa (pentru 600 de autovehicule) și Budownicze Portu Płn. (pentru 150 de locuri de parcare).

Terenul pe care au fost construite aceste parcări este deținut de Autoritatea Portuară din Gdansk. Costul consolidării terenului și al pregătirii așa-numitelor spații de parcare pentru 380 de camioane este de aproximativ 7 milioane PLN (1.575.886,62 milioane de euro) net.

Transportatorii de autovehicule solicită de mult timp așa-numitele spații de parcare. Nu este nevoie doar de spațiile de parcare în sine, ci și de asigurarea unor condiții minime de igienă pentru șoferi, cum ar fi toalete și dușuri. Portul Gdansk generează un trafic masiv de mărfuri. Câteva mii de camioane trec prin portul Gdansk în fiecare zi. Doar la terminalul de containere Baltic Hub, 3.000 de camioane intră și ies zilnic din port. După cereale urmează o medie de 110 camioane care intră în port în fiecare zi. Portul estimează că, în viitorul apropiat, 70% din transportul de cereale către port se va face cu camioanele.

Articole similare

Ad