Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul Gdansk investește în infrastructura rutieră cu gândul la viitorii antreprenori

Portul Gdansk a finalizat construcția unui drum intern împreună cu un sistem de drenaj al apelor pluviale și utilități în vecinătatea terminalului de containere Baltic Hub. Datorită acestei investiții, este acum posibil accesul la zonele atractive destinate comercializării.

Drumul acoperit cu beton are o lungime de aproximativ 350 m și o lățime de 7 m. Acesta este situat între străzile Kontenerowa și Antoniego Grabarczyka. Acesta este proiectat pentru traficul greu. Are 6 ieșiri – două pentru fiecare proprietate care urmează să fie închiriată.

În cadrul sarcinii, a fost realizată o drenare completă a drumului și a zonelor destinate comercializării – a fost construită o rețea de drenaj gravitațional și de pompare a apelor pluviale, împreună cu o stație de pompare și un rezervor de retenție și de drenaj, care să permită colectarea apelor pluviale și de topire a zăpezii din drumul nou construit și din zonele destinate închirierii. Este important de menționat că au fost finalizate și utilitățile multidisciplinare (conducte de apă, canalizare sanitară, rețele electrice și de telecomunicații).

„Toate acestea în vederea viitorilor contractori, inclusiv a celor ale căror operațiuni pot necesita cerințe de mediu peste standarde – de exemplu, depozite cu temperatură controlată la înălțime. Acționăm în așa fel încât portul Gdansk să fie pregătit pentru nevoile în creștere ale pieței. Datorită acestei abordări, de câțiva ani suntem portul cu cea mai rapidă creștere din Europa. În curând va fi anunțată o licitație pentru închirierea unui teren de 3,2 ha, care a fost dezvoltat și conectat ca parte a acestei investiții”, explică Kamil Tarczewski, director general adjunct al Portului Gdansk. Datorită acestui angajament, este posibil accesul la zone destinate comercializării – amplasarea de noi terminale de manipulare și depozitare în Portul Exterior, în imediata vecinătate a terminalului de containere Baltic Hub. Sarcina a fost realizată în modul „proiectare și construcție”. Contractul a fost semnat la începutul anului 2021. Contractantul pentru investiție a fost un consorțiu de companii: Roverpol Sp. z o.o. și Rover Infraestructuras S.A. Valoarea contractului a fost de 2,86 milioane de euro.

Articole similare

Ad