Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia introduce controlul de la distanță a tahografului

Inspectorii italieni implementează verificarea tahografului de la distanță pentru vehiculele grele, devenind astfel a opta țară din Europa care introduce citirea de la distanță a tahografului, după Danemarca, Olanda, Belgia, Polonia, Germania, Marea Britanie și Franța.

Până în prezent, doar regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei a început să utilizeze dispozitivul, potrivit presei italiene.

În premieră, poliția locală din Piacenza utilizează sistemul DSRC RTM VISUAL în Italia pentru a identifica de la distanță timpul de condus și de odihnă, precum și manipularea tahografului prin verificări suplimentare. Dispozitivul își propune să optimizeze activitatea inspectorilor de trafic, întrucât ofițerii vor opri, doar vehiculele care au fost detectate cu nereguli.

De asemenea, sistemul analizează 19 parametri stabiliți de legislația UE, inclusiv viteza, activitatea şoferului, traseele kilometrice, țări traversate și poziția detectată la fiecare trei ore de condus.

Chiar dacă vehiculul este oprit, poliția rutieră din Piacenza poate analiza în detaliu datele șoferului cu ajutorul unui software special numit Tachopolice.

De asemenea, software-ul este capabil, nu numai, să efectueze o analiză detaliată a datelor de pe tahograful digital sau analog, ci și să detecteze orice manipulare care ar fi fost efectuată în timpul fazei de instalare sau de verificare.

Mai mult, poliția rutieră a inaugurat deja noua echipare la ieșirea de pe autostrada Piacenza Sud, iar pe parcursul operațiunii au fost constatate 22 de încălcări la 10 vehicule. Neregulile constatate au inclus depășirea timpului de conducere, nerespectarea perioadelor de odihnă zilnică sau săptămânală, lipsa documentelor de service, precum și funcționarea defectuoasă a tahografelor.

Mirko Mussi, Comandantul Poliției Locale Piacenza, subliniază că șoferii nu vor primii sancțiuni, decât în cazul în care vehiculul va fi oprit de către polițiști pentru a emite o amendă, mai mult nu se fac amenzi fără a informa soferul, acest sistem doar va optimiza timpul verificărilor de control și de intervenție pentru a nu bloca traficul.

Articole similare

Ad