Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Închirierea de camioane este, de asemenea, gratuită în Italia

Pe 14 mai a căzut bariera de reglementare, pusă în aplicare prin articolul 84 din Codul rutier, care restricționa foarte mult închirierea de camioane fără șofer în Italia Până acum, de fapt, era permisă doar între firmele de transport înscrise în registrul transportatorilor rutieri sau de către o firmă străină (dar din UE), dar în acest caz doar pentru transportul internațional. Odată cu intrarea în vigoare a Decretului-lege 69/2023, este posibilă închirierea de vehicule de la orice companie și pentru transportul național.

Acest lucru este stabilit prin articolul 24 din Decretul 69/2023, care modifică articolul 84 din Codul rutier prin înlocuirea celui de-al doilea paragraf cu următorul text: „Utilizarea camioanelor, tractoarelor, remorcilor și semiremorcilor, a trenurilor rutiere și a camioanelor articulate închiriate fără șofer, al căror locatar este o întreprindere stabilită într-un stat membru al Uniunii Europene, este permisă în cadrul transportului rutier de mărfuri pentru terți, cu condiția ca vehiculele respective să fie înmatriculate sau puse în circulație în conformitate cu legislația oricărui stat membru”.

De asemenea, se modifică și al treilea paragraf, care are acum următorul cuprins: „Societatea italiană înscrisă în Registrul transportatorilor de mărfuri pentru terți, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 298 din 6 iunie 1974, și, dacă este cazul, în Registrul electronic național al societăților care exercită profesia de operator de transport rutier de mărfuri menționat la articolul 16 din Regulamentul (CE) nr. 1071/2009, poate utiliza camioane, remorci și semiremorci, trenuri rutiere și vehicule articulate, achiziționate în mod indisponibil printr-un contract de leasing și aflate în proprietatea unei societăți cu sediul într-un stat membru al Uniunii Europene.” Decretul impune anumite condiții privind închirierea vehiculelor comerciale. Prima este că vehiculul trebuie să fie închiriat fără șofer și nu trebuie să fie combinat cu un contract de servicii încheiat cu aceeași societate și care privește personalul de conducere sau de însoțire. În plus, vehiculul trebuie să fie utilizat exclusiv de către întreprinderea care îl închiriază și numai pe durata contractului de închiriere și trebuie să fie condus exclusiv de către angajații acesteia. Contractul de închiriere, pe suport de hârtie sau în format electronic, trebuie să se afle întotdeauna la bordul vehiculului.

Articole similare

Ad