Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Maersk va transporta containere cu camioane electrice

Maersk își modernizează flota de camioane concentrându-se pe cele electrice. Pe 14 iunie, compania daneză a anunțat o comandă către Volvo pentru 25 de tractoare rutiere electrice FH, care vor fi achiziționate și utilizate în Germania, cu un sprijin financiar din partea Ministerului Federal al Transporturilor în valoare de 4,3 milioane de euro.

În comunicat, Maersk explică faptul că „această investiție strategică subliniază angajamentul companiei de a decarboniza logistica globală și de a deveni o companie cu emisii zero până în 2040 în toate domeniile de activitate și modurile de transport”. În plus, aceste vehicule vor reduce emisiile de zgomot în zonele urbane din apropierea depozitelor în care vor funcționa.

Camioanele vor fi alimentate cu electricitate din surse de energie regenerabilă, iar Maersk are în vedere instalarea unei infrastructuri de încărcare a bateriilor pentru flota sa de camioane electrice în depozitele sale din Germania. Primele două unități vor fi livrate în al patrulea trimestru al anului 2023, iar celelalte în trimestrul următor. Maersk le va utiliza pentru transportul de containere în zona Bremen/Bremerhaven, unde funcționează unul dintre principalele porturi din Germania, și pentru a deservi platforma logistică Duisburg, care va fi deschisă în vara anului 2023.

Maersk electrifică transportul rutier și în SUA, unde a semnat comenzi pentru 300 de camioane electrice către Einride și 126 către Volvo. Compania notează că traseul camioanelor electrice și „costul total de proprietate mai ridicat, termenele lungi de realizare a proiectelor din cauza lipsei de infrastructură și ineficiența operațională sunt câteva dintre provocările cu care se confruntă”. Însă acestea pot fi depășite doar dacă toți actorii din industrie, clienții și guvernele lucrează împreună.

Articole similare

Ad