Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romania are nevoie de un calcul tabelar pentru cuantificarea vatamarilor corporale

Tot in cadrul conferintei organizate de ISF, Madalin Rosu, reprezentantul UNSAR, a punctat faptul ca, din cauza ca vatamarile corporale sunt atat de impredictibile, este si dificil de calculat un tarif corect. Iar cresterea sumelor platite a fost in Romania de 20 de ori din 2007 pana in 2014, ceea ce a pus o presiune uriasa asupra primelor de asigurare.
De aceea se impune adoptarea unui sistem tabelar de calcul al vatamarilor corporale.
 

Aceasta este solutia pe care Fondul Monetar International a recomandat-o Italiei in 2013, dupa ce a realizat in 2011 o verificare in aceasta tara, rezultand ca rata de daune era de 103% – deci peste ce se incasa. Or, Romania, in aceeasi perioada, avea 140%. Si daca va continua sa creasca numara vatamarilor sigur va mai creste si prima, „altfel nu putem sustine despagubirea“, atrage atentia Madalin Rosu.
In prezent in Romania se lucreaza la un proiect legislativ „care are plusuri si minusuri“ si care reglementeaza aceste vatamari, iar ceea ce asteapta asiguratorii de la acesta este predictibilitatea, indiferent cum se va ajunge la ea: prin sistem tabelar care sa permita estimarea suferintei sau in alt mod.

Articole similare

Ad