Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IVECO eDaily intră în Cartea Recordurilor după ce a tractat peste 153 de tone

IVECO eDaily – în versiunea sa de furgon de 3,5 tone – și-a adjudecat titlul oficial GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru “Cea mai mare greutate tractată de o furgonetă electrică”, după ce a reuşit să tracteze o remorcă încărcată cu un buldoexcavator uriaș, care cântărea peste 50 de tone, la care s-au adăugat încă 7t de balast. O autobasculantă IVECO X-Way 8×4 complet încărcat a fost apoi atașată la remorca unui IVECO X-Way Strator (special conceput pentru a face față la deplasarea încărcăturilor de mari dimensiuni de până la 150 de tone), înainte ca un camion de pompieri de aeroport, cu tracțiune integrală, să completeze trenul rutier de 153 de tone.

Odată ce a început să se deplaseze, eDaily a făcut un progres constant pe cei 30 m de pistă și a trecut linia de sosire în fața supraveghetorilor GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru a-și revendica impresionanta distincție. Actualul cel mai puternic om din Marea Britanie, Adam Bishop, a condus eDaily și a doborât recordul mondial.

IVECO eDaily este cunoscut pentru robusteţea sa graţie construcţiei cu cadru şasiu fiind lider în ceea ce priveşte capacitatea de tractare. Performanţa, realizată cu un furgon de producţie standard, depășește recordurile stabilite de mașinile electrice cu tracțiune integrală, o performanță impresionantă realizată de trenul rutier cu o putere de tracțiune spate de 140 kW, cu un cuplu de 400 Nm. Modul “hi-power” – disponibil standard pe fiecare eDaily – a fost utilizat în timpul cursei, care oferă putere suplimentară în condiții de tracţiune dificile pentru furgoneta complet electrică.

Fabio Santiago, șeful departamentului de marketing și management al produselor din cadrul IVECO Truck Business Unit, a declarat: “IVECO eDaily a intrat în istorie cu acest record impresionant, dând o dovadă în plus a rezistenței, durabilității și caracterului său exceptional în ceea ce priveşte capacitatea de încărcare.  Suntem mândri de această realizare, deoarece demonstrează capacitatea eDaily de a depăși limitele, depășind performanțele vehiculelor electrice tradiționale și permițând clienților să urmărească tranziția energetică fără compromisuri.” IVECO eDaily a intrat în istoria vehiculelor electrice și evidențiază beneficiile conceptului său  constructiv pe şasiu și cuplu mare disponibil imediat de motorul său electric. Operatorii care își asumă misiuni de tractare solicitante pot fi siguri că eDaily este mai mai mult decât capabil de capacitatea sa oficială de tractare de până la 3,5 tone.

Articole similare

Ad