Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul DAF XF intră în flota FAN Courier

TH Trucks, distribuitorul DAF în România, a livrat primele două camioane DAF către liderul pieței locale de curierat, FAN Courier. Astfel, FAN Courier și-a completat flota de vehicule pentru transportul coletelor cu modele DAF XF de ultimă generație, dotate cu tehnologii inovatoare, care optimizează eficiența, siguranța și sustenabilitatea transportului rutier. În total flota FAN Courier numără peste 270 de vehicule grele.

După o testare demo complexă timp de două luni, în care au fost urmărite calitatea și fiabilitatea modelului DAF XF 480, echipa de management a FAN Courier a decis achiziția primului camion DAF din flota sa. Camionul DAF XF cu opțiunea ușii din dreapta vitrate în partea de jos a primit girul șoferului, în timp ce consumul de combustibil a fost mai mic decât al modelelor aflate deja în parcul său. Astfel, la finalul perioadei de testare, noul DAF XF 480 a fost integrat rapid în flota companiei, un al doilea camion similar fiind achiziționat luna trecută.

Ambele camioane livrate către FAN Courier au fost pregătite de DAF ca vehicule demo care să fie utilizate în sfera transporturilor regionale. Noile DAF XF 480 beneficiază de o echipare premium și cu focus pe zona de siguranță (vizibilitate, iluminare). Pachetul Vision include faruri, lumini de viraj și de ceață cu LED, asistare City turn, geam cu vedere la bordură pe ușa copilotului, lumină spate cu LED și pregatire cameră pentru vedere în spate.

Camionul dispune de o frână de motor eficientă – cu o putere maximă de 490 CP – motorul venind în tandem cu o transmisie de generație nouă ZF Traxon, cu 12 trepte și un raport în puntea spate dedicat transportului regional. De asemenea, sunt disponibile tehnologii de siguranță activă și pasivă, dar și numeroase opționale, menite să crească confortul șoferului și totodată siguranța în trafic.

La orice achiziție, FAN Courier are în vedere mai multe criterii, printre care se numară eficiența și raportul optim calitate-preț. În cazul camioanelor, importante sunt fiabilitatea, pachetul de vizibilitate pentru circulație pe timpul nopții și consumul cât mai scăzut de combustibil.

„Noi urmărim, în principal, costurile și, când spunem asta, ne referim atât la prețul de achiziție care se amortizează conform normelor, cât și la costurile generate de exploatare. De asemenea, este esențială fiabilitatea. DAF a venit cu un pachet care include prețul de achiziție, dotările și pachetul de garanție pe o perioadă de 3 ani, de-a lungul căreia vom analiza performanțele vehiculului sau, altfel spus, eficiența achiziției”, a precizat Adrian Țigănuș, Fleet Director FAN Courier.

După ce mai mulți ani s-a mers pe o flotă unitară formată din camioane MAN, de anul trecut s-a trecut la diversificarea ei, adăugând și camioane Mercedes-Benz, Volvo, Scania și, mai nou, DAF. În total, parcul FAN Courier a depășit 270 de vehicule grele.

„Flota auto este extrem de importantă pentru derularea activității noastre curente în parametrii asumați de companie. De aceea beneficiază de investiții constante, iar anul acesta nu face excepție. În 2023, avem în plan să achiziționăm 31 de vehicule grele, 10 remorci și 10 semiremorci. Până în acest moment, am achiziționat peste 60 de vanuri”, a spus Adrian Țigănuș.

Primul camion DAF achiziționat parcurge aproximativ 800 km într-un interval de 36 de ore, deservind o cursă tur-retur pe traseul București-Arad.

Un rol important în decizia de achiziție a vehiculului l-au avut și garanția integrală de 3 ani în limita a 500.000 km și oferta de service. Sunt în discuție mai multe variante de contracte de reparații și mentenanță care să asigure confortul și predictibilitatea costurilor companiei de curierat, care a ales să folosească exclusiv servicii oferite de reprezentanțele producătorilor de camioane și un atelier de întreținere.

„Ținând cont de varietatea rutelor și de locațiile acoperite, echipele care deservesc rețeaua TH Trucks pot să acopere cu ușurință orice nevoie a clientului, 24/24, 7/7, 365/365. Urmează o perioadă în care împreună cu partenerii de la FAN și producătorul DAF vom monitoriza atent cele două vehicule, pentru a face corecțiile necesare, astfel încât să găsim o soluție optimă pentru nevoile zilnice”, a declarat Sandu Stoica, CEO TH Trucks.

„Ne dorim să achiziționăm cât mai multe vehicule electrice, însă, fiind o schimbare atât de importantă, suntem foarte atenți la beneficii, dar și la schimbările pe care le impune această înlocuire. Trecerea la vehicule electrice necesită o infrastructură bine pusă la punct, care să permită alimentarea la timp a acestora, astfel încât să nu avem timpi morți. În acest moment, după ce am făcut un test pe câteva curse locale, considerăm infrastructura principala provocare a noii tendințe de pe piața auto. Pentru a fi eficienți în serviciile de curierat și a ne permite să livrăm în 24 de ore, un vehicul electric are nevoie de o autonomie de 700-800 km, mult peste autonomia recunoscută în prezent, în cazul mașinilor electrice”, a spus Adrian Țigănuș.

„Alegerea unui camion DAF reprezintă o decizie inspirată a companiei FAN Courier. Suntem mândri să le oferim camioane fiabile, care vor contribui la creșterea eficienței operaționale și la îmbunătățirea calității serviciilor companiei și ale curieratului din România, în ansamblu. Rămânem, în continuare, dedicați clienților noștri, oferindu-le produse și soluții inovatoare, iar această achiziție este o confirmare a parteneriatului solid pe care îl avem cu clienții noștri, bazat pe calitate și încredere”, a adăugat Sandu Stoica.

„De la început, principalul nostru deziderat a fost acela de a oferi servicii de calitate și de a căuta constant soluții de îmbunătățire a acestora, cu scopul de a menține activitatea noastră la standarde înalte și de a satisface nevoile diversificate și în creștere ale clienților. Suntem convinși că serviciile noastre de livrare vor beneficia din plin de fiabilitatea și performanța camionului DAF, care se ridică la nivelul cerințelor actuale din industrie. Prin această achiziție, FAN Courier își diversifică soluțiile de transport cu un autovehicul eficient, sigur și performant, care ne va ajuta să fim mai buni și să ajungem mai rapid oriunde, cu plăcere!”, a declarat Adrian Țigănuș.

Articole similare