Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GXO a testat cu succes implementarea sistemului robotizat de sortare 3D

  • Foto: GXO

Furnizorul de servicii logistice contractuale dedicate din lume, GXO Logistics a anunțat introducerea cu succes a roboților GRS (Global Robotics Services) într-un sistem de sortare 3D. Potrivit companiei instalarea din Stradella, Italia este prima de acest tip din Europa și ilustrează poziția sa de lider în domeniul tehnologiei.

Soluția de sortare robotizată de la GRS (Global Robotics Services) poate fi implementată rapid și ușor în aproximativ câteva săptămâni. Soluția fiind un instrument eficient pentru gestionarea sezonului de vârf, de activitate și reducerea nevoi de cheltuieli de capital a clienților și termenele lungi de execuție necesare pentru alte soluții. În prezent, compania exploatează această tehnologie într-o instalație ultramodernă din SUA.

Programul pilot de 30 de zile organizat în locația GXO din Stradella, Italia, care găzduiește o platformă de comerț electronic, a atins un randament de 1.200 de unități pe oră, de peste trei ori mai mare față de cel al soluției anterioare, și ar putea ajunge la o optimizare mult mai mare. Instalarea a durat doar o săptămână, iar mai mult de o duzină de roboți de sortare 3D au fost programați să alimenteze 30 de cărucioare cu peste 450 de containere de destinație. Proiectul pilot a redus orele de muncă legate de procesul de sortare, precum și erorile de sortare, majorând trasabilitatea comenzilor.

GXO proiectează și operează cele mai avansate soluții de depozitare din lume. GXO este lider în industrie în ceea ce privește automatizarea, generând aproximativ 30% din veniturile sale din soluții automatizate, față de media industriei de 8%. În primul trimestru al acestui an, GXO a înregistrat un nou record în ceea ce privește implementarea tehnologiei operaționale, crescând totalul soluțiilor tehnice și automatizate cu 64% de la an la an.

„GXO a investit într-un program pilot care utilizează tehnologia de sortare robotizată pentru a crește productivitatea, acuratețea și eficiența operațională pentru unul dintre clienții noștri importanți din industria modei. Căutăm și testăm în mod constant tehnologii inovatoare pentru a răspunde nevoilor în evoluție rapidă ale clienților noștri și ne așteptăm ca un test de succes să conducă la o instalare mai amplă în acest loc.”,

a declarat Alessandro Renzo, director general, Italia și Elveția, GXO.

Articole similare

Ad