Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ovidiu Irimies vine la carma Oscar Downstream aducand cu sine o experienta de peste 16 ani in industria petroliera

Ovidiu Irimies se alatura echipei Oscar Downstream, in calitate de director general al companiei, incepand cu luna iulie 2016.
Avand o experienta considerabila in industria de petrol si gaze acumulata din 1999 pana in prezent prin prisma rolurilor de management in vanzari, aprovizionare si logistica in companii ca Shell Romania, MOL Romania si MOL Group, noul CEO al Oscar Downstream a coordonat de-a lungul anilor mai multe proiecte strategice de integrare si extindere a operatiunilor comerciale si logistice atat in Romania cat si in tari din CEE.
 

Cunostintele avansate despre industria titeiului si gazelor din perspective operationale si strategice sunt sustinute de un certificat de management in petrol si gaze obtinut la Thunderbird School of Global Management si o diploma in management financiar al ACCA Glasgow. Nascut in anul 1972 in Cluj Napoca, Ovidiu Irimies este licentiat in electronica la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca.
Noul director general preia conducerea Oscar Downstream intr-un moment aniversar, compania sarbatorind pe 15 iunie 2016, 15 ani de activitate. Acesta va avea un rol foarte bine determinat, acela de a pune in practica strategia de dezvoltare a firmei pe termen mediu si lung, ca urmare a investitiilor recente in infrastructura logistica.
„Provocarea principala a acestui rol consta in implementarea proiectelor strategice concomitent cu finisarea unei culturi organizationale care sa rezide in ansamblul valorilor, asteptarilor si viziunii companiei, cu accent pe managementul performantei. In noua formula, guvernanta corporativa este de asemenea privita ca un element cheie cu rolul de a ajuta organizatia sa isi creasca performan?ele economice si competitivitatea, pe termen lung. Ovidiu este recunoscut ca avand extraordinare abilitati de management si leadership. Am toata increderea ca va reusi cu succes sa consolideze echipa Oscar Downstream si impreuna sa atingem orizonturi noi si performante notabile.” declara Alin Niculae, proprietarul afacerii.
La 15 ani de la infiintare, compania are ca segmente principale de activitate distributia clasica prin carduri de carburant Oscar Downstream in reteaua proprie de statii si distributia de carburanti printr-o retea de 1500 de statii de incinta instalate direct la client, la nivel national. Ponderea utilizatorilor finali in totalul vanzarilor a atins 70% la mijlocul anului 2016, iar cea a vanzarilor en-gros 20%. Totalul volumelor vandute in ultimii ani au crescut si isi pastreaza acest trend datorita concentrarii pe vanzarea directa catre clientul final, in timp ce vanzarile facute prin licitatii publice au scazut sub 10%. Pe fundalul acestor cresteri, cifra de afaceri a avut totusi o usoara scadere ajungand la un nivel de 390 milioane euro pe 2015 pe fondul fluctuatilor pretului carburantilor si a introducerii supra-accizei in 2014.
“Potentialul Oscar Downstream este extraordinar. Avand o baza solida consolidata in ultimii 3 ani de infrastructura logistica, compania isi asuma obiective ambitioase prin programe de dezvoltare ce urmaresc 4 directii strategice, respectiv vanzari de 800.000 t, 35 mil Euro EBITDA, diversificare in retail si extindere regionala. Penetrarea segmentului de retail, punand accent pe comportamentul de cumparare al consumatorului final asa cum suntem obisnuiti sa o facem din B2B, este un moment mult asteptat atat de catre noi cat si de catre clienti pentru care suntem deja pregatiti din punct de vedere logistic. Ne propunem sa atingem si pe acest segment o cota de piata semnificativa in urmatorii 5 ani atat prin dezvoltari greenfield, cat si prin preluarea de statii white si, de ce nu, a unei retele existente.
Relatia cu angajatii, responsabilizarea acestora fata de companie, crearea unui mediu de lucru placut si motivational, identificarea potentialului si evolutia profesionala, sunt de asemenea elemente pe care le consider esentiale pentru succesul afacerii. Pornesc la drum cu increderea ca impreuna vom reusi sa atingem urmatorul nivel de dezvoltare si sa ne indeplinim obiectivele strategice asumate. Imi doresc ca alaturi de mine echipa Oscar sa ajunga sa fie recunoscuta ca fiind cea mai performanta din industrie. Ne vom evalua atat prin rezultatele operationale cat si prin masura in care promovam si atragem talent atat din cadrul organizatiei cat si din exteriorul acesteia. “ declara noul CEO Oscar Downstream la inceput de mandat.

Articole similare

Ad