Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DACHSER anunță încă douăsprezece zone de livrare cu emisii zero în Europa

Până la sfârșitul anului 2025, numărul de orașe deservite de DACHSER cu livrare fără emisii se va dubla și crește la 24

DACHSER își extinde în mod semnificativ livrarea fără emisii a transporturilor de grupaje nerefrigerate în zone definite din centrul orașului. Până la sfârșitul anului 2025, furnizorul de servicii logistice intenționează să lanseze DACHSER Emission-Free Delivery în încă 12 orașe europene: Amsterdam, Barcelona, Dublin, Hamburg, Köln, Londra, Malaga, Rotterdam, Stockholm, Toulouse, Varșovia și Viena. În plus, compania își va extinde zona de livrare fără emisii existente în Paris.

„Ne-am stabilit în mod deliberat obiectivul ambițios de a dubla numărul de orașe deservite de DACHSER Livrare fără emisii până la sfârșitul anului 2025″, spune Alexander Tonn, COO Logistică rutieră la DACHSER. “Locațiile rețelei noastre sunt foarte motivate să răspundă dorinței clienților noștri de a avea livrări mai durabile în orașe. Atingerea obiectivului nostru se bazează pe așteptările noastre conform cărora camioanele electrice ușoare vor deveni mult mai ușor de procurat, iar extinderea infrastructurii de încărcare va accelera ritmul în întreaga Europă”, a declarat Alexander Tonn, COO Logistică rutieră la DACHSER.

DACHSER Livrare fără emisii DACHSER: Transformarea a 12 în 24

Datorită sistemului său modular, DACHSER Emission-Free Delivery este, teoretic, potrivit pentru orice oraș european. DACHSER Emission-Free Delivery este deja disponibil în douăsprezece zone de livrare definite în centrul orașelor, și anume în Berlin, Copenhaga, Dortmund, Freiburg, Madrid, München, Oslo, Paris, Porto, Praga, Strasbourg și Stuttgart. Cele douăsprezece zone din centrul orașelor anunțate astăzi vor fi adăugate până la sfârșitul anului 2025. Cu ajutorul unui sistem modular adaptat la cerințele locale, sucursalele DACHSER implementează furgonete și camioane electrice cu baterii, precum și biciclete de marfă cu asistență electrică.

Bicicletele sunt special concepute pentru grupaje și mărfuri grele paletizate. În funcție de cerințele specifice ale unei locații, acest concept implică, de asemenea, utilizarea unor mici terminale de tranzit – cunoscute sub numele de microhuburi – în apropierea centrelor orașelor În astfel de cazuri, bicicletele cargo își încep turul de la microhub și transportă mărfurile în zonele pietonale aglomerate. La rândul lor, e-camioanele aprovizionează microhuburile cu mărfuri sau, în cazul coletelor și paleților care sunt prea mari sau prea grei pentru transportul cu bicicleta, livrează mărfurile direct destinatarilor.

„Geografie, structură socială, administrație: fiecare oraș are un profil unic, de care ținem cont atunci când planificăm și implementăm o zonă de livrare cu emisii zero”, explică Tara Li, manager de proiect DACHSER Emission-Free Delivery. „În același timp, ne putem baza pe experiența noastră dobândită în douăsprezece orașe europene pentru a identifica sinergiile și potențialul de optimizare.”

Efecte pozitive asupra mediului și pentru șoferi

Livrările DACHSER în centrul orașelor cu zero emisii locale ajută administrațiile municipale să îmbunătățească calitatea aerului și să reducă zgomotul din trafic. Deoarece camioanele electrice cu baterii și bicicletele de marfă nu emit niciun poluant atmosferic, acestea joacă un rol important în menținerea aerului curat. DACHSER achiziționează numai energie electrică generată din resurse regenerabile pentru a-și încărca flota. Astfel, emisiile operaționale de gaze cu efect de seră pentru ultimul kilometru ajung la zero. De asemenea, reduce considerabil emisiile de zgomot, în timp ce utilizarea bicicletelor cargo înseamnă mai puțină aglomerație legată de camioane. Vehiculele electrice pe baterii sunt o veste bună și pentru șoferi, care nu mai sunt expuși la vibrațiile motorului în cabină. Livrarea fără emisii DACHSER sprijină strategia de protecție a climei pe termen lung a furnizorului de servicii logistice. Promovând dezvoltarea durabilă a afacerilor și concentrându-se pe eficiența proceselor și a energiei, pe inovație și pe responsabilitatea incluzivă, compania de familie deschide calea pentru o logistică durabilă împreună cu clienții și partenerii săi.

Articole similare

Ad