Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Maersk introduce o soluție robotizată adaptată la IA în depozitul din Marea Britanie

  • Foto: Maersk

Maersk, unul dintre cei mai importanți integratori de logistică, dedicat simplificării și conectării lanțurilor de aprovizionare ale clienților săi, implementează o soluție robotizată bazată pe inteligența artificială în cel mai recent depozit al său din Marea Britanie, situat în East Midlands.

Sistemul robotizat de ultimă generație Robotic Shuttle Put Wall System, realizat de compania americană Berkshire Grey, va automatiza și va accelera semnificativ operațiunile de depozitare din această unitate de 685.000 de metri pătrați.

Sistemele vor putea sorta comenzi de trei ori mai rapid decât sistemele manuale convenționale, astfel vor îmbunătăți cu până la 33% pregătirea stocurilor de loturi în amonte și vor gestiona 100% din sortimentele tipice de unități de stocare (SKU), precum și profilurile de comandă și pachetele. Totodată, nu numai că va crește capacitatea de competitivitate a ofertei de servicii de fulfillment a companiei Maersk, ci și rezistența și flexibilitatea lanțurilor de aprovizionare ale clienților săi.

„Soluțiile Berkshire Grey bazate pe inteligența artificială au o experiență dovedită în diferite industrii din America de Nord și suntem încântați să profităm acum de aceste beneficii pentru clienții noștri din Marea Britanie. Acest sistem sofisticat și flexibil reflectă angajamentul nostru de a optimiza procesele și de a ne servi mai bine clienții pe piețele cu evoluție rapidă.”,

a declarat Fergus Whinham, Area Head al produsului Fulfilled by Maersk în Marea Britanie și Irlanda.

Depozitul, care face parte din SEGRO Logistics Park East Midlands Gateway, va intra în funcțiune în octombrie 2023. Sistemul BG Robotic Shuttle Put Wall System va fi implementat cu mici întreruperi ale infrastructurii de depozitare existente înainte de începerea sezonului de vârf.

Parcul logistic SEGRO Logistics Park East Midlands Gateway dispune de singurul port liber interior din Marea Britanie, precum și de un schimb feroviar de marfă, care îi oferă legături feroviare directe cu porturile maritime Felixstowe, London Gateway și Southampton. În prezent, Maersk oferă clienților săi soluții logistice integrate în 473 de depozite cu o capacitate totală de aproximativ 80 de milioane mp pe toate continentele. Mai multe depozite suplimentare Maersk sunt planificate să intre în funcțiune în Europa în 2023 și în 2024.

Articole similare

Ad