Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rusia confiscă patru remorchere deținute de Maersk

Rusia a luat măsuri pentru a confisca 4 remorchere deținute de grupul de transport maritim Maersk. Navele aparțin subsidiarei Svitzer a Maersk și au fost folosite pentru lucrări la un mare proiect de stat în ceea ce privește gazul numit Sakhalin-II

Compania rusă Sakhalin Energy ar fi solicitat unei instanțe naționale să confiște remorcherele după ce Maersk a încercat să scoată navele din țară. Maersk confirmă că o hotărâre judecătorească din 25 aprilie stabilește că remorcherele nu au voie să părăsească Rusia în timp ce proprietatea a fost transferată unei părți terțe necunoscute. Maersk consideră că situația privind remorcherele este de nesusținut și eforturile de rezolvare a problemei sunt în curs de desfășurare.

Compania daneză de transport maritim nu dorește să detalieze ce presupun aceste eforturi. La scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina, Maersk a decis să închidă toate activitățile din această țară. Printre aceste activități se număra o participație în cea mai mare companie portuară din Rusia, care a fost vândută unui partener local. De asemenea, Maersk a cesionat mai multe depozite. Totuși, găsirea unei soluții pentru cele patru remorchere care au fost confiscate acum s-a dovedit a fi dificilă.

„Timp de mai bine de 1 an, am explorat diferite soluții pentru a cesiona operațiunea, dar până acum – în principal din cauza dificultăților de reglementare – nu am reușit să găsim o soluție viabilă”, informează Maersk. Grupul de transport maritim adaugă că toți angajații Svitzer din Rusia au fost concediați. Maersk a declarat anterior că ieșirea din Rusia a avut un cost total de aproximativ 3,5 miliarde de coroane daneze (516 milioane de dolari).

Articole similare

Ad