Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Inspectia Muncii a aplicat in cinci zile amenzi in valoare de peste 290.000 de euro

Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 4 – 8 iulie 2016, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 1.306.500 de lei, adica 290.333 de euro. Au fost depistate 99 de persoane care desfasurau activitati fara forme legale.
In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 978.000 de lei din care 760.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut o propunere de cercetare penala a unui angajator din judetul Arges. Au fost sanctionati 310 angajatori.
 

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 328.500 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 52 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Au fost sanctionati 678 angajatori in domeniu. ”Prin actiunile inspectorilor de munca vrem sa crestem la nivelul asteptarilor pe care le are societatea de la o institutie cu atributii de control. Rezultatele inregistrate ne arata ca este nevoie de eforturi conjugate care sa imbine preventia cu sanctiunile aplicate gradual, in functie de prevederile legale. Controlul fiecarui angajator presupune informare si comunicare dar trebuie inteles ca toleranta este si ramane zero fata de incalcarea legii.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole similare

Ad