Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Madrid lansează voucherul de 600 de euro pentru obținerea permisului de conducere pentru camioane sau autobuze

sursa foto: Fenadismer.es

Din diferite sfere publice și private legate de sectorul transporturilor rutiere, a fost analizată cu îngrijorare lipsa tot mai mare de șoferi profesioniști la nivel național pentru a ocupa locurile de muncă oferite de companiile spaniole de transport rutier de mărfuri, din cauza lipsei de înlocuire generațională, agravată de vârsta ridicată a actualilor șoferi profesioniști. Astfel, în cazul conducătorilor auto cu permise de clasa C+E, mai mult de jumătate dintre titulari au peste 50 de ani.

Astfel, potrivit diferitelor studii privind situația ocupării forței de muncă în țara noastră, procentul companiilor din sectorul transporturilor care întâmpină dificultăți în ocuparea posturilor vacante este de peste 20%, estimându-se că 10.000 de oferte de muncă rămân vacante din cauza lipsei de candidați disponibili.

Pentru a contribui la atingerea acestui obiectiv, Madrid a lansat miercuri, 26 iulie, un plan de ajutor financiar pentru obținerea permiselor profesionale de camion (C sau C+E) și autobuz (D), cu un buget de 2 milioane de euro, și care va fi articulat prin livrarea unui voucher de formare în valoare de 600 de euro, destinat șomerilor înregistrați la birourile de ocupare a forței de muncă din Comunitatea Madrid sau lucrătorilor care sunt angajați într-un centru de lucru situat în Madrid, cu condiția să dețină un permis de clasa B (autoturism) și să îndeplinească condițiile de vârstă minimă pentru fiecare dintre permisele subvenționate.

Obiectivul Comunității de Madrid, care se alătură altor inițiative similare desfășurate de alte guverne regionale, este de a beneficia de peste 2.800 de madrileni în următorii 2 ani.

Voucherul de formare va subvenționa atât taxa de înscriere la curs, cât și materialul didactic, precum și pregătirea teoretică, care se va ocupa în special de condusul durabil și de dispozitivele tehnologice; precum și 10 ore practice de manevre și/sau circulație. Elevii pot urma cursul în regim de tele-formare prin intermediul Școlii de Transport www.escueladeltransporte.es sau la numărul de telefon 91.0133706, care poate fi completat cu cursul corespunzător pentru obținerea carnetului de șofer profesionist CAP.

Articole similare

Ad