Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În vederea atingerii obiectivului de emisii zero, Ford Trucks va dezvolta primul său F-MAX alimentat cu pile de combustie

Ford Trucks, marca globală a Ford Otosan, și-a intensificat eforturile de a dezvolta în continuare produse și tehnologii cu emisii zero, alăturându-se proiectului logistic cu emisii zero Horizon Europe ZEFES (www.zefes.eu).

Ford Trucks, care a început o mare călătorie de transformare cu tehnologii cu emisii zero, conectate și autonome cu „Mișcarea Generației F”, va dezvolta F-MAX, primul vehicul cu propulsie electrică pe bază de pile de combustie (FCEV) în cadrul acestui proiect.

Ford Trucks participă la proiectul UE Orizont Europa ZEFES (platforme flexibile de vehicule cu emisii zero cu grupuri motopropulsoare modulare care deservesc sistemul ecologic de transport de marfă pe distanțe lungi), conducând tehnologiile durabile ale viitorului cu perspectiva sa inovatoare. Ford Trucks va dezvolta un F-MAX cu pile de combustie electrice (FCEV) în cadrul proiectului.

F-MAX va fi primul vehicul Ford Trucks alimentat cu pile de combustie, dezvoltat și fabricat în Turcia, și va începe demonstrațiile pe coridorul european Ten-T în 2025, ca parte a obiectivelor proiectului ZEFES.
Ford Trucks, care produce soluții inovatoare și durabile cu ajutorul expertizei sale în inginerie și cercetare și dezvoltare, va dobândi un know-how semnificativ în domeniul tehnologiilor pe bază de hidrogen, precum și în domeniul cercetării și demonstrației FCEV prin intermediul acestei inițiative și îl va încorpora în planul său de producție în masă. De asemenea, va putea observa efectele pe piață ale vehiculului cu pile de combustie.

Ford Trucks este un pionier al tehnologiilor de transport durabil

Ford Trucks s-a angajat să obțină zero emisii în producția de vehicule comerciale grele până în 2040 pentru a atenua efectele schimbărilor climatice. Dedicarea Ford Trucks pentru atingerea unui viitor cu emisii zero este demonstrată prin implicarea sa activă în declarația comună a Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) privind foaia de parcurs pentru vehicule grele. Prin susținerea acestei declarații, Ford Trucks a stabilit un obiectiv clar de eliminare a emisiilor provenite de la vehiculele comerciale grele din flota de vehicule până în 2040.

În acest context, Ford Trucks lucrează în prezent la diverse proiecte, inclusiv pile de combustie, opțiuni de propulsie electrică și motoare cu combustie internă pe bază de hidrogen, pentru a răspunde diverselor cerințe ale flotelor și clienților și pentru a se alinia la obiectivul Declarației ACEA de tranziție către un transport de marfă cu emisii zero, conform cu obiectivul 2040 al ACEA.

Ford Trucks a finalizat anterior proiectarea unui motor cu ardere internă cu un singur cilindru pentru vehicule comerciale grele care utilizează pentru prima dată combustibil pe bază de hidrogen, precum și prima activitate de pornire și aprindere a motorului. Ford continuă să efectueze experimente de dezvoltare a motorului.

Dezvoltat și produs de la zero de către inginerii Ford Trucks, F-MAX a reușit o pătrundere de succes pe piețele internaționale, câștigând premiul „International Truck of the Year 2019″ la Hanovra, unul dintre cele mai prestigioase târguri de vehicule comerciale din lume. 

Articole similare

Ad