Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primul camion electric Scania pentru gunoi a ajuns pe străzile din Singapore

sursa foto: Scania

Pe 14 iunie, compania de reciclare și servicii de mediu ALBA W&H Smart City a primit primul dintre cele 15 camioane electrice cu baterii din seria L, care vor permite reduceri semnificative de CO2 în serviciile zilnice de colectare a deșeurilor ale companiei.

Predarea camionului inițial a avut loc în cadrul unei ceremonii speciale în statul insular, unde reprezentanții ALBA și Scania au fost însoțiți de Dr. Amy Khor, Ministra de Stat pentru Sustenabilitate și Mediu din Singapore.

Guvernul din Singapore a adoptat o abordare foarte progresistă în ceea ce privește transportul durabil, pentru a încuraja adoptatorii timpurii în piața vehiculelor electrice, în special în colectarea deșeurilor. De exemplu, țara și-a stabilit obiectivele de sustenabilitate naționale, inclusiv Planul său Master Zero Waste, iar orice companie care dorește să participe la o licitație pentru colectarea deșeurilor trebuie să aibă o flotă de cel puțin 30% electrică.

A fost o combinație între această reglementare de licitație publică și obiectivele proprii de sustenabilitate ale ALBA care a condus compania să caute camionul potrivit pentru colectarea zilnică în zona Woodlands-Yishun din oraș.

ALBA a ales Scania în detrimentul altor soluții ale producătorilor de camioane, deoarece cabina sa cu intrare joasă, sistemul de încărcare din spate și cele nouă baterii cu o capacitate totală de 297 kWh îl fac înlocuitorul ideal pentru vehiculele sale diesel existente. Camionul proiectat pentru a economisi 2.700 kg de emisii de CO2 pe an.

În timp ce capacitățile de service, atelier și analitice oferite de Scania au fost, de asemenea, cheia în câștigarea contractului, remarcabilă rămâne reducerea impactului asupra mediului a vehiculului electric.

În prezent, flota actuală a ALBA folosește în medie 200 de litri de motorină pe zi, ceea ce se traduce în 500 kg de emisii de CO2 pe zi. Prin electrificarea celor 15 camioane, ALBA va economisi 2.700 kg de emisii de CO2 pe an, iar compania preconizează să obțină o reducere impresionantă de 20% a emisiilor de CO2 într-un singur an de la implementare.

Suntem încântați să furnizăm camioanele noastre electrice cu baterii către ALBA W&H Smart City, o companie care împărtășește angajamentul puternic al Scania față de transportul durabil”, spune Heba El Tarifi, Managing Director of Scania Southeast Asia. Această înțelegere a fost în pregătire timp de un an, iar această primă livrare de camion electric reprezintă o etapă importantă pentru Scania în Singapore și în regiunea mai largă. Cu afaceri suplimentare și un interes crescut din partea altor clienți, acum observăm un impuls real către electrificarea transportului.” Un total de 15 camioane electrice Scania vor fi livrate în trimestrul al treilea al anului 2023, după ce modificările specifice pentru colectarea deșeurilor vor fi efectuate de companiile de caroserii cu sediul în Singapore, Zenith și Megafab. Facilitățile de încărcare ale depozitului ALBA sunt fabricate de EVone Charging.

Articole similare

Ad