Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

OMV Petrom a schimbat cu succes cele patru camere de cocsare de la rafinăria Petrobrazi

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a încheiat cu succes înlocuirea celor patru camere de cocsare de la rafinăria Petrobrazi. Aceste camere sunt esențiale în procesul de rafinare, transformând componente grele în produse superioare. Noile instalații sunt concepute pentru a funcționa la capacitate maximă timp de cel puțin două decenii. Investiția totală a proiectului s-a ridicat la circa 70 de milioane de euro.

Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Rafinare și Marketing, a declarat că înlocuirea camerelor de cocsare îmbunătățește eficiența și siguranța operațiunilor. Rafinăria Petrobrazi își menține capacitatea de a furniza carburanți de calitate pe piața românească și regională. Echipa care a gestionat proiectul complex a fost felicitată de Căprău, iar el a subliniat faptul că instalațiile au fost fabricate în România.

Fiecare cameră de cocsare cântărește aproape 200 de tone și are dimensiunile aproximative de 6 metri în diametru și 30 de metri înălțime, asemănător unui bloc cu 10 etaje. Proiectul de înlocuire a camerelor a început în 2021, iar instalarea lor în rafinărie a durat 2 luni, în timpul reviziei planificate a acestui an. Pentru înlocuirea camerelor de cocsare a fost necesară utilizarea unei macarale speciale de aproape 125 de metri înălțime, echivalentul unei clădiri de 40 de etaje. Această macara impresionantă poate ridica greutăți de până la 1.600 de tone.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a țițeiului de 4,5 milioane de tone pe an. Începând din 2005, OMV Petrom a investit peste 2 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi, din care o treime din sumă a contribuit la reducerea impactului asupra mediului.

Articole similare

Ad