Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cererea de transport și tarifele spot vor continua să scadă în lunile următoare

Raportul realizat de Upply, Ti și IRU referitor la volumele și tarifele de transport din Europa din al doilea trimestru al anului conține și estimări legate de evoluția acestora în lunile următoare. Se așteaptă ca cererea de transport să continue să scadă, deci să nu existe nici de acum înainte presiune asupra capacității, și ca tarifele spot să se diminueze și ele iar. În plus, deși creșterea salariilor ar limita scăderea consumului populației, ea ar putea să rămână mai mică decât inflația.

În ceea ce privește tarifele de transport pe bază de contract, ele se estimează că vor crește din cauza optimismului mai mare decât în 2022 pe care începe să-l aibă mediul de afaceri, dar și pentru că tarifele mici de acum determină clienții să-și asigure o capacitate mai mare decât în 2022 pentru contractele anuale.

Per ansamblu, datorită prețurilor mai mici la energie și prețurilor mai stabile de producție, Ti estimează că industria transportului rutier de mărfuri va crește cu 1,3% în 2023 față de 2022.

Articole similare

Ad