Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Spania: Cinci persoane au fost arestate pentru falsificarea tahografelor a circa 20 de camioane

Cinci persoane au fost arestate în operațiunea „jándalo”, desfășurată de Guardia Civil de Tráfico din Spania, pentru falsificarea parametrilor tahografului de pe aproximativ 20 de camioane.

Potrivit presei locale, deținuții sunt doi administratori ai unor companii de transport din Jaén, Spania și trei manageri ai unui centru de inspecție și testare a tahografelor din aceeași provincie.

Investigația a început în urma unui control efectuat pe autostrada A-67 în februarie 2022, când ofițerii au descoperit că parametrii de calibrare ai tahografului erau modificați, cu o abatere de 11,9% față de limita legală de 4%. Membrii Grupului de Investigații și Analiză a Traficului (G.I.A.T.) din cadrul Gărzii Civile din Cantabria au identificat compania de transport deținătoare a vehiculului inspectat, ajungând la doi administratori implicați în trei companii, cu un total de 150 de vehicule, toate situate în provincia Jaén.

Ulterior, ancheta a condus către un singur centru de inspecție și testare din provincia Jaén, unde probabil a fost posibilă modificarea aparatului tahograf. Există suspiciuni că alte 19 camioane ar putea avea tahografele manipulate pentru a acoperi încălcările de viteză. Ancheta a durat mai mult de un an și a implicat colaborarea între membrii Grupului de Investigații și Analiză a Traficului din Cantabria, Subsectorul de trafic din Jaén și GIAT Central din Madrid.

Articole similare

Ad