Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portugalia: Noi radare de viteză vor fi puse în funcțiune începând cu 1 septembrie

De la 1 septembrie, în Portugalia vor fi introduse 37 de noi puncte de control al vitezei, dintre care 12 vor monitoriza viteza medie a vehiculelor.

Utilizarea radarelor pentru monitorizarea vitezei medii este o inovație în Portugalia, iar aceste dispozitive vor fi amplasate pe patru autostrăzi – A1, A25, A3 și A42 – precum și pe trei drumuri naționale – EN10, EN109 și EN211 – și, de asemenea, pe două rute complementare – IC19 și IC2.

Pe lângă aceste 37 de radare care vor intra în funcțiune de la 1 septembrie, sunt prevăzute și alte 25 de radare care nu au încă o dată precisă de intrare în funcțiune, deși se cunosc deja locațiile în care vor fi amplasate, potrivit Autorității Naționale de Siguranță Rutieră (ANSR). Astfel, numărul total al noilor puncte de control al vitezei va fi de 62, din care 39 vor fi radare mobile.

Puteți consulta amplasarea acestor noi radare AICI: https://bit.ly/3YA0jV3

Această cifră depășește previziunile inițiale ale guvernului, care anunțase inițial 50 de puncte de control al vitezei, dintre care 30 de dispozitive mobile. Această creștere poate fi justificată de investițiile realizate de Ascendi, care a optat pentru crearea a șapte puncte de control suplimentare, și de Infraestruturas de Portugal, care a instalat alte cinci radare. Aceste companii au decis să își unească forțele pentru a combate reclamațiile, deși nu au dezvăluit detaliile financiare ale acestei investiții.

Nu se cunoaște programul de funcționare a radarelor mobile din întreaga țară și nici nu se va putea ști dacă acestea sunt sau nu în funcțiune. Cu toate acestea, Autoritatea Națională pentru Siguranța Rutieră dă asigurări că aceste radare vor fi întotdeauna identificate corespunzător.

Viteza continuă să fie cauza a mai mult de jumătate din totalul infracțiunilor rutiere comise în țară, reprezentând 59,2% din aceste infracțiuni doar în 2022.

Articole similare

Ad