Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bulgaria introduce confiscarea vehiculelor pentru conducerea sub influența alcoolului și a drogurilor

Pedepsele pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și a drogurilor la volan au fost sever majorate în Bulgaria, țara introducând, de asemenea, confiscarea vehiculelor pentru aceste infracțiuni.

Un minim de 5 ani de închisoare va fi pedeapsa pentru un șofer care provoacă moartea pe șosea în timp ce este drogat sau beat sau nu are permis de conducere sau care fuge de la locul accidentului sau dacă fapta este comisă pe o trecere de pietoni, stipulează modificările recente aduse codului penal.

În prezent, pedepsele pentru aceste infracțiuni erau de la 3 la 15 ani de închisoare, iar în cazuri deosebit de grave – de la 5 la 20 de ani. Parlamentarii au ridicat limita inferioară și au convenit să o stabilească la 5-15 ani și, respectiv, 10-20 de ani. De asemenea, parlamentarii au majorat pedepsele pentru provocarea morții într-un accident din cauza neglijenței.

În prezent, acestea sunt de la 2 la 6 ani de închisoare, iar în cazuri deosebit de grave – de la 3 la 10 ani. Potrivit noilor texte, pedepsele sunt de la 3 la 8 ani de închisoare, iar în cazuri deosebit de grave – de la 10 la 20 de ani.

În cazul în care moartea este cauzată de neglijență în timpul conducerii unui vehicul, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 8 ani, iar în cazuri deosebit de grave – de la 5 la 12 ani, a decis parlamentul. Până acum, pedeapsa prevăzută de Codul penal era de la 2 la 6 ani, iar în cazuri deosebit de grave – de la 3 la 10 ani de închisoare.

În cazul în care fapta a fost comisă în stare de ebrietate sau după consumul de substanțe narcotice sau analogi ai acestora, sau persoana, fără motive medicale, refuză să fie testată pentru alcool și/sau substanțe narcotice sau analogi ai acestora, sau a avut ca urmare vătămarea corporală sau decesul mai multor persoane pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani, iar în cazuri deosebit de grave – de la 10 la 20 de ani, au votat deputații.

Aceeași pedeapsă este prevăzută și pentru cazurile în care autorul omorului din culpă a fugit de la locul accidentului sau a condus fără a avea permisul de conducere necesar, precum și după ce a depășit viteza admisă într-o zonă populată cu mai mult de 50 km/h, sau dacă fapta a fost comisă pe culoarea roșie a semaforului sau pe o trecere de pietoni. Până acum, pedeapsa în cazurile deosebit de grave era de la 5 la 20 de ani. Instanța va putea acum să confiște în favoarea statului autovehiculul care a fost folosit pentru comiterea infracțiunii și care este proprietatea autorului. În cazul în care făptuitorul nu este proprietar, acesta poate fi condamnat la plata unei amenzi echivalente cu valoarea vehiculului, a mai adoptat parlamentul.

sursa foto: ROADPOL

Articole similare

Ad