Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franța înființează numărul de urgență 17 pentru furtul de camioane

În ultimele luni, asociațiile de transportatori au denunțat o creștere considerabilă a numărului de furturi suferite de camioanele spaniole pe teritoriul francez, în special atunci când vehiculele sunt parcate în parcările principalelor rute internaționale în timp ce șoferii își iau pauzele obligatorii.

În ultima vreme, furturile s-au concentrat și asupra furtului de motorină din rezervoarele camioanelor, cu o capacitate aproximativă de 1.500 de litri în majoritatea cazurilor, care în mod normal sunt umplute atunci când transportatorii fac plinul în Spania, chiar înainte de a trece frontiera, datorită costului mai mic.

Acest lucru a determinat FENADISMER și celelalte organizații care alcătuiesc Comitetul Național de Transport Rutier să solicite medierea Ministerului Transporturilor și a Ministerului de Interne pentru a cere autorităților galeze să pună la dispoziția transportatorilor spanioli mijloacele de a denunța faptele, deoarece până în prezent asistența primită a fost destul de ineficientă și complexă.

Ca răspuns la această solicitare, Ministerul de Interne a confirmat că Jandarmeria franceză a stabilit un protocol specific pentru șoferii spanioli care sunt victime ale furturilor pe drum, fie că este vorba de combustibil sau de bunuri. În acest scop, a instituit numărul de telefon de urgență 17, care contactează direct Centrul de operațiuni și informații al Jandarmeriei Naționale (CORG), recomandând, de asemenea, ca șoferul să rămână cu camionul la locul unde a avut loc furtul pentru a facilita intervenția autorităților franceze. Prin apelarea numărului de urgență 17, o unitate va fi trimisă pe teren pentru o acțiune de urgență, întrucât jandarmeria dispune de unități pe toate autostrăzile și drumurile principale, trimițând o patrulă la locul unde se află camionul pentru a iniția primele acțiuni și a lua raportul șoferului sau, în caz contrar, pentru a indica cea mai apropiată brigadă de jandarmi pe care trebuie să o contacteze.

Articole similare

Ad