Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania Growth Capital investește într-un expeditor digital de mărfuri

Scania Growth Capital, fondul de capital de risc corporativ al Scania, anunță cea de-a doua investiție a sa în compania de transport digital de mărfuri sennder GmbH, cu sediul la Berlin. Compania sennder, care înregistrează o creștere rapidă, oferă software care digitalizează procesele de transport, sporind astfel eficiența și reducând costurile Scania Growth Capital investește în sennder o sumă de șapte cifre în euro.

Cu soluția digitală a sennder, industria transporturilor rutiere, care în prezent necesită foarte multă muncă și hârtie, atinge un nou nivel de automatizare, transparență și eficiență. Soluția se bazează pe o platformă software proprie care oferă prețuri instantanee, urmărire în timp real, rapoarte personalizate și notificări automate prin integrarea API cu operatorul de transport și cu sistemele existente ale clientului. Aceasta constă în aplicații pentru șoferi, instrumente de gestionare a flotei pentru managerii de transportatori și soluții de gestionare logistică pentru companiile de transport.

„Digitalizarea este unul dintre cei mai importanți factori de schimbare în sectorul transporturilor și al logisticii. Investiția în sennder este în concordanță cu direcția noastră strategică și cu eforturile noastre de a ne ajuta clienții să își digitalizeze afacerile și operațiunile”, a declarat Daniel Wedberg, șeful departamentului Corporate Management și Venture Business, Scania.

„sennder a reușit să obțină și să dezvolte contracte pe termen lung cu unii dintre cei mai exigenți cumpărători de servicii logistice din Europa. Prin dezvoltarea în continuare a tehnologiei, sennder sporește semnificativ performanța serviciilor pentru clienți, reducând în același timp costurile pentru toate părțile implicate”, comentează Christian Zeuchner, partener la compania de administrare a Scania Growth Capital.

„Scania este partenerul ideal pentru noi, cu know-how-ul, rețeaua și accentul pus pe digitalizare. Cu sprijinul Scania, ne putem accelera creșterea, ne putem extinde și mai mult în Europa și ne putem respecta pretenția de a oferi cele mai eficiente servicii din domeniu, orientate către clienți”, adaugă David Nothacker, cofondator și director executiv al sennder. Cu sediul în Berlin, sennder a câștigat deja numeroși clienți, inclusiv unele dintre cele mai mari companii de comerț electronic din lume. Cu o flotă virtuală care include vehicule de la camioane de 40 de tone până la camionete mici în toată Europa, sennder oferă servicii de transport de colete sau de încărcătură completă.

Articole similare

Ad