Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Grimaldi a finalizat achizitia Finnlines

Grupul Grimaldi a achizitionat si ultima parte a actiunilor subsidiarei Finnlines Plc, detinand astfel 100% control asupra companiei. In consecinta, Nasdaq Helsinki Ltd a decis delistarea actiunilor Finnlines de la lista oficiala Nasdaq Helsinki. Conducerea Grimaldi a decis sa finalizeze aceasta achizitie inceputa in 2005, dupa analiza mai multor optiuni de investitii. Tribunalul arbitral numit de Camera de Comert din Helsinki a stabilit pretul de rascumparare pentru actiunile companiei finlandeze Finnlines Plc la 18 euro pe actiune.
 

Numarul total de actiuni ale Finnlines, 100% detinuta de grupul Grimaldi, este 51.503.141, cu o capitalizare de piata de 927.056.538 euro.
In timp ce criza economica a afectat puternic industria maritima in 2008, in ultimii ani, compania a reusit sa consolideze performantele sale operationale si economice prin vanzarea de active, de nave, cresterea productivitatii si reducerea consumului de combustibil. Pe langa aproape 1 miliard de euro investitii in unitati de flote verzi, compania a investit in ultimii doi ani 100 de milioane de euro in imbunatatirea tehnologiilor de mediu pentru flota sale, cum ar fi epuratoare, sisteme de propulsie si "vopsea de siliciu", pentru o mai buna economie de combustibil. Astfel, Finnlines are acum cea mai tanara, mai moderna si eficienta flota din Marea Baltica.

Articole similare

Ad