Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Casele de expeditii sustin protestul transportatorilor impotriva scumpirii politelor RCA

Fenomenul cresterii tarifelor RCA nu ii lasa indiferenti nici pe expeditori, care se alatura transportatorilor sustinand protestul acestora din data de 15 septembrie.
„Am observat si analizat cu atentie in ultimul an situatia cresterii tarifelor primelor RCA, prin prisma efectelor negative ale acestei cresteri asupra activitatii partenerilor nostri, asupra tarifelor de transport si in general asupra intregii piete de transport si expeditie.
Constientizam in fiecare zi riscurile la care sunt expusi atat furnizorii nostri, cat si noi in calitate expeditori, in relatia cu clientii si am tratat intotdeauna securitatea si integritatea oamenilor cu care lucram si a marfurilor pe care le transportam drept prioritati ale activitatii noastre curente. Cu toate acestea, nu putem nega evidenta.
 

Fara a tine cont de extreme, tarifele RCA s-au dublat, uneori chiar triplat anul acesta, ajungand la valori greu de sustinut de catre operatorii de transport, in conditiile unui business in care presiunea tarifului/km este constanta, cheltuielile curente de intretinere si functionare a masinilor sunt considerabile, iar infrastructura autostrazilor si drumurilor nationale nu inregistreaza imbunatatiri majore de la un an la altul“, arata DGH Log & Sped intr-un comunicat trimit pe adresa redactiei. Casa de expeditii ofera si un exemplu de crestere a tarifului politei RCA in cazul unui autotractor Iveco Stralis din 2004, a carei MMTA este de 18 to, incadrat la clasa Bonus-Malus B9 (unde B9 reprezinta o reducere de 35% fata de tariful standard). Astfel, potrivit calculelor DGH Insurance Asistent in Brokeraj SRL, prima de asigurare a crescut in 6 luni cu 108%, de la 3.100 lei in martie 2016, la 6.455 lei in septembrie 2016.
„Ca o medie a pietei, cresterea este de peste 100% pe o perioada de 6 luni, dar punctual, am intalnit si situatii in care cresterea este de 200-300% la un autovehicul fara incidente/daune. Cresterea tarifelor primelor de asigurare se rasfrange in mod direct asupra tarifului de transport insemnand o crestere cu 5-6% a tarifului/km, cost pe care clientii nu il pot sustine in acest moment“, mai arata casa de expeditii. Pe aceasta cale, mai arata sursa citata, compania sustine protestul transportatorilor din data de 15 septembrie.

Articole similare

Ad