Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cea mai fierbinte lună a verii a încins căutările de joburi, înregistrând un record istoric de peste 700.000 de CV-uri depuse

Căutările de joburi au atins noi maxime istorice în luna august odată cu amplificarea eforturilor oamenilor de a face o schimbare în carieră. Cu peste 700.000 de aplicări, a fost înregistrat un record absolut de activitate la nivelul ultimilor 3 ani. Rezultatele sunt cu atât mai impresionante cu cât activitatea în lunile de vară este, de regulă, minimă în recrutare, oamenii concentrându-se în special pe concedii și timp liber. De această dată însă, doar în luna august, s-au completat peste 35.000 de CV-uri noi, cele mai multe făcând parte din categoria de candidați mid-level.

„Vara aceasta ne-a depășit cu totul așteptările în ceea ce privește activitatea candidaților. Dacă luna iulie ne-a luat prin surprindere cu un număr foarte mare de aplicări, luna august a înregistrat un nou record istoric din ultimii trei ani. Acest lucru demonstrează că oamenii au o nevoie tot mai mare de schimbare în carieră, după acești ani de incertitudini și adaptare continuă, încât au fost dispuși în număr atât de mare să-și sacrifice concediul și timpul liber pentru a identifica noi oportunități”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Totodată, joburile disponibile din categoria entry-level, în special pe cele din Retail și Call Center/ BPO au creat o competiție majoră între candidați, fiecare rol atrăgând mii de aplicări. Astfel, un job de Asistent vânzări part-time în cadrul unui cunoscut retailer de haine a atras aproape 3.000 de aplicări, în timp ce alte poziții precum Operator introducere date (fără experiență), Documentare/ Introducere produse în magazinul online, Call Center Officer (remote), Customer Service în limba română (remote) au adunat circa 5000 de CV-uri fiecare. În plus, expresia „fără experiență” a fost în topul căutărilor realizate în august pe bestjobs, cu aproximativ 20.000 de interogări.

În ciuda competiției din categoria de joburi entry-level, cei mai activi candidați au fost în luna august cei din segmentul de vârstă 25-34 de ani, care au reprezentat 35% din totalul candidaților. Mai vizibili decât în lunile anterioare au fost și candidații 35-44 de ani, reprezentând 28% pe bestjobs. Totodată, femeile au fost și în această lună cu mult mai numeroase decât bărbații.

Cele mai multe aplicări se duc către Retail, care înregistrează lunar peste 120.000, urmat de Management (100.000 de aplicări), Financiar/Contabilitate (70.000 de aplicări) și IT/Telecom (peste 60.000 de aplicări).

Dintre cei care utilizează funcția de căutare a platformei bestjobs, cei mai mulți au vizat joburi de „șofer” (cu 30.000 de căutări), „inginer” (cu 18.000 de căutări), „manager” și „contabil” (cu 15.000 de căutări fiecare). Și rolurile „part-time” au apărut în căutările candidaților, în număr de 15.000.

Mai mult, candidații urmăresc în continuare oportunitățile remote, peste 35.000 de căutări fiind realizate în august după acest cuvânt-cheie. În plus, aplicările pentru pozițiile remote au depășit 110.000 în această lună, în condițiile în care volumul ofertelor ce presupun munca de la distanță a rămas constant.

Ofertele din Municipiul București au atras peste 300.000 de CV-uri în august, urmate de cele din Timiș (90.000 de aplicări), Cluj (75.000 de aplicări) și Brașov (63.000 de aplicări). La nivel național, printre companiile la care au aplicat cei mai mulți candidați se numără Profi, Lidl Discount, ING România, Flanco Retail, Regina Maria și Inditex.

Articole similare

Ad