Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Schenker achiziționează 53 de camioane Renault Trucks E-Tech D pentru operațiunile sale în Franța

  • Foto: DB Schenker

DB Schenker, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice din lume, investește în tehnologia electrică și anunță achiziționarea a 53 de camioane electrice Renault Trucks E-Tech D pentru flota sa din Franța.

Această comandă reprezintă una dintre cele mai mari achiziții realizate de către DB Schenker din Franța, după efectuarea mai multor teste în agențiile franceze. Flota va include 50 de camioane electrice de 16 tone și 3 camioane de 19 tone, livrarea fiind programată să înceapă din această lună. Implementarea acestor vehicule va avea loc în 19 sucursale metropolitane și, totodată, va cuprinde instalarea infrastructurii de încărcare electrică, finalizându-se până în martie 2024.

Noile camioane electrice Renault Trucks E-Tech D sunt concepute pentru a asigura transportul urban, suburban sau regional, cu o distanță medie de 150-200 de kilometri pe zi și o rază medie de acțiune de aproximativ 300 de kilometri. Prin această achiziție, DB Schenker Franța își propune să reducă emisiile de CO₂ cu 50% pentru activitatea sa rutieră până în 2030, comparativ cu nivelurile din 2021.

DB Schenker își afirmă ambiția de a se poziționa ca un furnizor de logistică ecologică de top. Compania adoptă diverse surse de energie pentru a reuși în tranziția sa energetică și inovează constant în implementarea de noi soluții ecologice. Potrivit comunicatului, în cazul accelerărilor mari, electromobilitatea pe baterii poate reduce emisiile de CO₂ cu peste 90%.

Articole similare

Ad